Budi dio naše mreže
Izbornik

Splitski Caritas dobio bespovratna sredstva za rehabilitaciju i obrazovanje mladih kažnjenika

Zagreb (IKA)

Ravnateljica Caritasa Nadbiskupije Split s. Vlatka Topalović potpisala je 11. srpnja u Zagrebu ugovor u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu".

Tim ugovorom Caritas Nadbiskupije Split dobio je bespovratna sredstva za financiranje projekta pod nazivom ”Mrežom i obrazovanjem za rehabilitaciju i edukaciju mladih kažnjenika” (M.O.R.E), u trajanju od dvije godine. Partneri na projektu su Elektrotehnička škola Split, Udruga Mentor, Zajednica Pape Ivana XXIII, Centar za socijalnu skrb Split i Centar za socijalnu skrb Omiš.

Projekt se bavi razvojem inovativnog psihosocijalnog programa tretmana za maloljetnike i mlađe punoljetnike koji kaznu odrađuju u zajednici. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u 2015. godini osuđeno je 420 maloljetnih osoba. U Splitsko-dalmatinskoj županiji postoje samo parcijalni pokušaji organiziranja koji se do sada nisu pokazali trajno učinkoviti.

Cilj projekta M.O.R.E. je stvaranje učinkovite mreže socijalnih usluga u zajednici koja će kroz edukacije stručnjaka i volontera, sustavne i organizirane psihosocijalne tretmane i suradnju socijalnih usluga, osigurati uvjete za uspješnu resocijalizaciju i reintegraciju mladih kažnjenika.

Projekt je dio trajnog rješenja za kvalitetniji i cjelovitiji rad s maloljetnicima i mlađim punoljetnicima koji svoju kaznu odrađuju izvan institucija zatvorskog sustava, izvijestio je Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije.