Budi dio naše mreže
Izbornik

Sporazum Dikasterija za laike, obitelj i život i Rimske biskupije

Rim (IKA)

Sporazum o pripravi Svjetskoga susreta obitelji potpisan je 24. lipnja sa svrhom ujedinjenja u organiziranju tog velikog događaja, te podjele zadataka između dviju stvarnosti, u logistici, komunikaciji, prihvatu i pastoralnoj brizi.

Polazna točka ne samo za desetke tisuća ljudi koji će doći iz cijelog svijeta na Svjetski susret obitelji koji će se u lipnju 2021. održati u Rimu, nego i za sve stanovnike kako bi mogli živjeti taj trenutak i pripremu koja mu prethodi, kao priliku za ponovno rađanje i rast, cilj je sporazuma koji su potpisali pročelnik Dikasterija za laike, obitelji i život kardinal Kevin Joseph Farrell i Papin vikar Rimske biskupije kardinal Angelo De Donatis.

Želim da taj izvanredan događaj ne bude prolazna stvarnost nego prilika za služenje s više učinkovitosti i pažnje prema mnogim obiteljima koje žive u Rimu i koje se u velikom broju nalaze u prilikama trpljenja i teškoća koje nisu samo nastale zbog gospodarskih teškoća nego i, kao što se imamo prilike uvjeriti svaki dan, zbog kulturalne slabosti, zbog vrijednosti koje su u krizi, nedostatka identiteta i čvrstih korijena kao što nas često podsjeća papa Franjo, rekao je kardinal De Donatis.

Pripremajući se za susret, Crkva u Rimu radi na logu, himni, pripremnim katehezama i službenoj slici, dok će Dikasterij pripremiti molitvu. Mons. Marco Frisina, osnivač i ravnatelj Zbora Rimske biskupije sklada službenu himnu, a Roberta Boesso zadužena je za sliku. Drago mi je da upravo Rim organizira taj događaj, rekao je kardinal Farrell, izražavajući nadu da će susret već tijekom pripreme dati veći poticaj u pripremi za brak. Službena elektronička pošta susreta već je aktivna i glasi: info@rome2021, prenosi Vatican News.