Budi dio naše mreže
Izbornik

Stepinčeva oaza mira na HRT-u

Zagreb (IKA)

Udruga Stepinčeva oaza mira iz Zaprešića započela je na području Zaprešića i okolice u subotu 12. rujna u suradnji s ekipom Hrvatske radiotelevizije (HRT) za emisiju "Biblija" snimanje novih biblijskih priča, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

„Kroz cijelu godinu sve do šestog mjeseca sljedeće godine bit će uprizorene kostimirane biblijske priče koje će gledatelji na prvom programu nacionalne televizije gledati svake nedjelje u prijepodnevnim satima. Bogata priroda oko Zaprešića sa sličnim autentičnim mjestima u prirodi, pejzažima, izvrsnim glumcima i kostimima približit će nam mnoge biblijske događaje i osobe koji će nas vratiti u daleku biblijsku povijest“, rekao je Niko Kostanić, glavni urednik emisije, istaknuvši kako se nastavlja suradnja s članovima Stepinčeve oaze mira koja se prije nekoliko godina pokazala veoma uspješnom.

Predsjednik udruge, vjeroučitelj i trajni đakon Ilija Nikolić, koji je glavni scenarist toga projekta, rekao je da su svi članovi radosni što ponovno iz svog Grada današnjemu čovjeku mogu poslati lijepe biblijske poruke iz Starog zavjeta, izrazivši pritom zadovoljstvo što su veliki trud i marljivost članova prepoznati i van Zaprešića.

Udruga Stepinčeva oaza mira, u gradu Zaprešiću već je dobro poznata, a dvanaestogodišnji volonterski rad njenih članova kao dobar glas sve se više širi. Osim što se svojim djelovanjem neprestano dokazuju kao dobročinitelji koji potpomažu potrebite sugrađane, ispostavilo se da su kroz uprizorenja ‘Živih jaslica’ i ‘Kristove muke’, prepoznati i kao sjajni glumci. S obzirom da su se i pred kamerama vrlo dobro snašli, režiseri, kamermani i redakcija religijskoga programa HRT-a, za njih također imaju samo riječi hvale.
Udruga je prigodom desete obljetnice svoga djelovanja 2018. izdala prigodnu publikaciju Kap dobrote koja zorno opisuje i slikovno prikazuje koliko je rad njezinih članova okrenut prema čovjeku u potrebi i koliko su članovi Udruge uspjeli unijeti kršćanske vrednote u društvo kao civilna udruga. U izradi je i službena internetska stranica koja će uskoro biti puštena u rad, a na kojoj će biti prikazani svi dosadašnji projekti, duhovna razmatranja i svjedočanstva vjernika laika.

Ključne riječi:
Stepinčeva oaza mira na HRT-u