Budi dio naše mreže
Izbornik

Stepinčevo proslavljeno u Dugoj Resi

Duga Resa (IKA)

Župa bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi proslavila je u ponedjeljak 3. listopada, na 24. obljetnicu beatifikacije bl. Alojzija, župnu svetkovinu.

Prijepodnevnu misu predslavio je župnik dugoreške Župe sv. Petra preč. Milan Pavlek, u zajedništvu s preč. Kristijanom Gatarićem, preč. Zoranom Grgićem, vlč. Tomislavom Krajačićem, o. Filipom Vicićem, o. Darijem Grbcem, vlč. Ivanom Tompićem, vlč. Josipom Priselcem, vlč. Dujom Kurtovićem, vlč. Kristijanom Perićem i domaćim župnikom vlč. Željkom Nestićem.

U homiliji se preč. Pavlek koristio probranim citatima iz Stepinčevih propovijedi slijedeći navještenu Riječ Božju. Naglasak je stavio na važnost čvrstih katoličkih obitelji i stabilnost koju daje jedino Isus Krist.

Večernju misu predslavio je vlč. Kristijan Perić, voditelj trodnevne duhovne obnove kojom su se župljani pripremali za proslavu. U homiliji se vodio ključnim momentima Stepinčeva života naglašavajući važnost savjesti oblikovane evanđeljem, kao polazišta vlastitog djelovanja. Parafrazirao je dijelove propovijedi koje je blaženik izgovorio na Svijećnicu 1960. Potaknuo je prisutne vjernike na zauzetije kršćansko življenje, a osobito unutar župne zajednice.

Nakon zahvale Bogu i ljudima, okupljeni vjernici zadržali su se još neko vrijeme u zajedničkom druženju ispred crkve, sabirući dojmove svih događaja duhovne obnove.

Nadnevak svetkovine naslovnika druge župe u Dugoj Resi određen je na dan kada je sveti papa Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici 1998. godine proglasio kardinala Stepinca blaženim.