Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-alojzije-stepinac

Intervju kardinala Parolina za hrvatske medije

U sklopu dvodnevnog posjeta Hrvatskoj državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin dao je u srijedu 11. svibnja intervju za šest hrvatskih medija Hrvatsku katoličku mrežu, Glas Koncila, Laudato TV, Hrvatsku televiziju, Hrvatski radio i Novu TV. Donosimo cjeloviti prijevod razgovora.

Predavanje „Bl. Alojzije Stepinac i farmaceuti“

O 124. obljetnici rođenja bl. Alojzija Stepinca, na dan njegova krštenja, u ponedjeljak 9. svibnja 2022., Andrea Koščec, mag. pharm., je u Domu Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Zagrebu održala predavanje „Bl. Alojzije Stepinac i farmaceuti“.

Blagoslovljen kip bl. Stepinca

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je nedjelju, 8. svibnja u atriju Velikog Kaptola u Sisku, o 124. obljetnici njegova rođenja, kip bl. Alojzija Stepinca.

Biskup Perić održao predavanje o majci bl. Alojzija Stepinca

U Nedjelju Dobrog Pastira i Svjetski dan molitve za zvanja 8. svibnja u župi Sv. Josipa u Zenici misno slavlje predvodio je umirovljeni mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić te potom održao predavanje „Kardinalova majka Barbara Stepinac“, u kontekstu slavlja Majčinog dana i zemaljskog rođendana bl. kardinala Alojzija Stepinca.

Zahvalna misa u prigodi 124. obljetnice rođenja bl. Stepinca

Zahvalno večernje euharistijsko slavlje u prigodi 124. obljetnice rođenja bl. Alojzija Stepinca u nedjelju 8. svibnja u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću predvodio je preč. Nikola Jurković, gornjostubički župnik i dekan Stubičkog dekanata.

Aktualno HKR-a: Tko je bio biskup Josip Maria Carević?

U emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 9. ožujka župni upravitelj župa Veliko Trgovišće i Velika Erpenja vlč. Luka Slijepčević govorio je o biskupu Josipu Mariji Careviću koji je bez suđenja ubijen 1945., a grob mu do danas nije poznat.

Kardinal Rouco Varela posjetio Krašić

Umirovljeni madridski nadbiskup kardinal Antonio María Rouco Varela posjetio je u petak 11. veljače Župu Presvetog Trojstva u Krašiću, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Stepinčevo proslavljeno u dubrovačkoj katedrali

Spomendan blaženog Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, proslavljen je u četvrtak 10.veljače u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku svečanom misom koju je predslavio katedralni župnik don Marin Lučić, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije.

1 2 3 20