Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-alojzije-stepinac

Održan 7. hrvatsko-slovenski susret u Stepinčevu Krašiću

U Krašiću, rodnoj župi hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca, u subotu 19. listopada održan je sedmi susret hrvatskih i slovenskih katolika. Misno slavlje, na kojemu je sudjelovalo oko četiri tisuće hodočasnika, predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s hrvatskim i slovenskim biskupima predvođenim predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem i predsjednikom Slovenske BK ljubljanskim nadbiskupom Stanislavom Zoreom. Propovijedao je mariborski nadbiskup Alojzij Cvikl.

Mons. Giorgio Lingua započeo svoju nuncijsku službu u Hrvatskoj

Novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua predstavio se vjerničkoj javnosti i započeo je svoju nuncijsku službu u našoj zemlji svečanom večernjom euharistijom u četvrtak 17. listopada, u Stepinčevoj katedrali. Tom je prilikom proslavljen i blagdan sv. Ignacija Antiohijskog koji je nunciju bio poticaj za neke misli o crkvenom zajedništvu.

Sedmi susret hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika u Krašiću

U povodu susreta hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika u Krašiću u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu 16. listopada održana je konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak, celjski biskup u miru Stanislava Lipovšek, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Ljubljani vlč. Petar Kokotec i rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu vlč. Anđelko Košćak. Sedmi susret hrvatskih i slovenskih katoličkih vjernika održat će se u subotu, 19. listopada u Krašiću pod geslom 'Pošaljite radnike u žetvu svoju!'.

Ogulin: Misa na spomendan beatifikacije bl. Stepinca i 15. obljetnica posvete kapelice

Spomendan na obljetnicu beatifikacije bl. Alojzija Stepinca tradicionalno se proslavio 3. listopada u Ogulinu u župi Uzvišenja sv. Križa kod kapelice posvećene hrvatskom blaženiku u naselju Procama, a ove godine se obilježila 15. obljetnica posvete kapelice koju je obavio postulator kauze za beatifikaciju kardinala Stepinca mons. Juraj Batelja.

Ekskluzivno na HKR-u – sjećanja kardinala Franje Šepera na bl. Alojzija Stepinca

U povodu 21. obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija 3. listopada emitirani su prvi puta autentični tonski zapisi kardinala Franje Šepera koje je, obnašajući službu predstojnika Kongregacije za nauk vjere u Rimu, izrekao u bazilici sv. Marije Velike, u Hrvatskoj crkvi u sv. Jeronima ili, pak, za Radio Vatikan, a snimao ih je i HKR-u ustupio isusovac o. Ivan Štanfel.

Nadbiskup Srakić: Stepinac je pred katedralom u Đakovu prvi put objavio da stupa u Sjemenište

U župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u srijedu 6. lipnja večer je bila posvećena bl. Alojziju Stepincu. Nakon večernje mise koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski Ratko Perić u Pastoralnom centru predstavljena je njegova 27. knjiga pod nazivom „Nada koja ne postiđuje“ - Duhovne vježbe po bl. Alojziju Stepincu, objavljena u povodu Stepinčeve 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije.

1 2 3 5