Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-alojzije-stepinac

Nadbiskup Srakić: Stepinac je pred katedralom u Đakovu prvi put objavio da stupa u Sjemenište

U župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u srijedu 6. lipnja večer je bila posvećena bl. Alojziju Stepincu. Nakon večernje mise koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup i apostolski administrator trebinjsko-mrkanski Ratko Perić u Pastoralnom centru predstavljena je njegova 27. knjiga pod nazivom „Nada koja ne postiđuje“ - Duhovne vježbe po bl. Alojziju Stepincu, objavljena u povodu Stepinčeve 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije.

Svečano proslavljen rođendan bl. Alojzija Stepinca i prva godišnjica postavljanja njegova spomenika pred katedralom Uzvišenja sv. Križa

Rođendan bl. Alojzija Stepinca i prva godišnjica postavljanja njegova spomenika pred katedralom Uzvišenja sv. Križa, proslavljeni su u srijedu 8. svibnja u Sisku, a program obilježavanja sastojao se od snimanja 664. milenijske fotografije Šime Strikomana, promocije glazbenog video spota pjesme "Blaženi Alojzije" i svečanim misnim slavljem u katedrali.

Svečano proslavljen Stepinčev 121. rođendan u Krašiću

Misno slavlje predvodio je mons. dr. Juraj Batelja u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Ivanom Vučakom, vlč. Đurom Sabolekom, župnikom župe Pohoda BDM Vukovina te domaćim sinom vlč. Darkom Pužinom, župnikom u Svetoj Klari.

Hodočašće Gospićko-senjske biskupije na grob bl. Alojzija Stepinca

Gospićko-senjska biskupija organizirala je u subotu, 27. travnja hodočašće svećenika i vjernika u zagrebačku prvostolnicu na grob bl. Alojzija Stepinca. Hodočašće je započelo misom koju je predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s umirovljenim biskupom Milom Bogovićem i svećenicima biskupije.

DKK: Predstavljena knjiga „Nada koja ne postiđuje“ biskupa Perića

Knjiga mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića pod naslovom „Nada koja ne postiđuje“ objavljena u povodu 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca, blaženika i mučenika predstavljena je 8. travnja dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku u sklopu Dana kršćanske kulture.

1 2 3 4