Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-alojzije-stepinac

Križni put u Lepoglavi nadahnut mučeništvom bl. Stepinca

Već tradicionalno, na Cvjetnicu 24. ožujka župljani Župe Lepoglava i brojni hodočasnici iz okolnih župa okupili su se u popodnevnim satima ispred kipa bl. Alojzija Stepinca postavljenog uz lepoglavsku župnu crkvu kako bi na početku Velikoga tjedna molili pobožnost križnoga puta, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Kutinski planinarski križni put

Tradicionalni 23. Kutinski planinarski križni put održan je u subotu, 16. ožujka, na području župa Kutina, Kutinska Slatina i Ilova, pod geslom „Put svetosti bl. Alojzija Stepinca i sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavletića“, objavio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Predstava o blaženom Alojziju Stepincu održana u Sigetu

U sklopu 33. svečanosti Pasionske baštine, u srijedu, 6. ožujka 2024. u prostorima Župe Uzvišenja Svetog Križa u zagrebačkom Sigetu učenici i učenice dramske skupine osnovnih škola „Lotrščak“ i „Ružičnjak“ izveli su predstavu o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca pod nazivom „U Tebe se, Gospodine, uzdam“.

Proslava Stepinčeva u Kölnu

Hrvatska katolička misija Köln svečano je 11. veljače proslavila svetkovinu nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Misno slavlje u Minoritenkirche predvodio je dr. don Josip Mužić, profesor na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

Stepinčevo proslavljeno u selu Škropeti

U crkvi bl. Alojzija Stepinca u selu Škropeti, u Župi Motovunski Novaki u Pazinskom dekanatu, svetkovina naslovnika te filijalne crkve proslavljen je svečanom misom poldanicom koju je predvodio preč. Željko Zec, ravnatelja dijecezanskog Caritasa uz koncelebraciju župnika vlč. Rudija Korace.

1 2 3 37