Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-alojzije-stepinac

Vjerničke skupine hodočaste u Krašić

Brojni vjernici, među njima i pješaci, hodočaste u subotu 4. veljače, ususret Stepinčevu, u Krašić, rodnu župu hrvatskoga blaženika. Na podnevnoj misi sudjelovali su hodočasnici iz Hrvatske Dubice, Strahoninca, Ivanovca i Župe Rođenja Isusova iz zagrebačke Kajzerice.

Treći dan devetnice ususret Stepinčevu u Krašiću

Trećega dana duhovne priprave za proslavu Stepinčeva u blaženikovoj rodnoj župi u Krašiću, u petak, 3. veljače, misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković.

U Krašiću počela devetnica za Stepinčevo

Devetodnevna duhovna priprava za proslavu Stepinčeva u blaženikovoj rodnoj župi u Krašiću počela je svečanom večernjom misom koju je u srijedu 1. veljače u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio dekan Ozaljsko-lipničkog dekanata i župnik u Ozlju i Vrhovcu vlč. Željko Bakšić.

U Budaševu predstavljena knjiga o kardinalu Stepincu

Predstavljanje knjige vlč. Krešimira Bulića „Duhovni lik svetog blaženika Alojzija Stepinca neustrašivog branitelja istine“ u četvrtak 27. listopada počelo je misnim slavljem koje je u crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Budaševu predvodio autor.

Mons. Batelja posjetio Centralno bogoslovno sjemenište u Splitu

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije i postulator za kauzu kanonizacije bl. Alojzije Stepinca mons. Juraj Batelj posjetio je 25. i 26. listopada Centralno bogoslovno sjemenište Split. Tom prigodom predvodio je 26. listopada euharistijsko slavlje u bogoslovnoj kapeli u koncelebraciji s rektorom CBS-a don Đulianom Trdićem i ostalim svećenicima.

Split: Predavanje mons. Batelje o bl. Alojziju Stepincu

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Splitu organizirali su predavanje „Blaženi Alojzije Stepinac“ mons. dr. Jurja Batelje, postulatora Stepinčeve kauze, u utorak, 25. listopada u velikoj dvorani Zavoda HAZU-u u Splitu.

1 2 3 22