Budi dio naše mreže
Izbornik

Stoti broj „Zajedništva“, glasila Požeške biskupije

Požega (IKA)

Za Uskrs je izišao stoti broj „Zajedništva“, glasila Požeške biskupije koji je počeo izlaziti za njezinu desetu obljetnicu.

Uskrsni broj Zajedništva donosi poruku požeškog biskupa Antuna Škvorčevića za ovogodišnji Uskrs pod nazivom „I rastavi Bog svjetlost od tame“, zatim izvještaj s ovogodišnjeg Dana obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika u Jasenovcu, slavlja povjere Bezgrješnom Srcu Marijinu u Požegi, skupštine biskupa Đakovačko-osječke metropolije, korizmene duhovne obnove svećenika, redovnika i vjeroučitelja, korizmenih tribina u Požegi, dvadesete obljetnice smrti kardinala Kuharića, proslave Dana grada Požege na kojoj je biskup dobio nagradu za životno djelo, blagdana sv. Ivana od Boga na Strmcu, proslave sv. Josipa, zaštitnika Katoličke osnovne škole u Požegi i proslave Cvjetnice.

Rubrika „Život mladih“ donosi izvještaj s 23. križnog puta mladih Požeške biskupije, susreta stipendista Biskupije, vjeronaučnog natjecanja te posjeta učenika Kolegiju Požeške biskupije. Na stranica rubrike „Iz našeg Caritasa“ je izvještaj o posjetu biskupa izbjeglicama iz Ukrajine te o pomoći koja se daje izbjeglicama koje su smještene na prostoru ove biskupije. Tu je i redovna rubrika „duhovna misao“ i „krštenja“ dok zadnja stranica donosi tekst o 92-godišnjoj Tereziji Bilmez iz kuzmičke župe koja se cijeloga života uzdala u Boga te ni u starosti ne ispušta iz ruku molitvenik i duhovno štivo.

Ključne riječi:
Požeška biskupija zajedništvo