Budi dio naše mreže
Izbornik

Stotine vjernika u svečanoj procesiji s nadbiskupom Pizzaballom

Betlehem (IKA)

Svečanom procesijom od Jeruzalema pod vodstvom upravitelja Latinskoga patrijarhata nadbiskupa Pierbattista Pizzaballe u ponedjeljak 24. prosinca počela su božićna slavlja u Betlehemu.

Nakon što su u koloni prošli izraelsku nadzornu točku u desetak kilometara udaljenom Isusovu rodnom gradu poglavara latinskih kršćana u Svetoj zemlji dočekali su palestinski vjernici te je kao i prošle godine posljednji dio puta prošao pješice, praćen stotinama izviđača s bubnjevima i gajdama. Od Trga jaslica mons. Pizzaballa i gradonačelnik Anton Salman, te ostali predstavnici javnoga života i Crkve u procesiji su se uputili na Večernju u crkvi Sv. Katarine pored bazilike Rođenja Isusova gdje će polnoćku nadbiskup predvoditi u nazočnosti i palestinskog predsjednika Mahmuda Abbasa.

Unatoč napetostima u Svetoj zemlji Betlehem i palestinska područja ove su godine doživjeli procvat turizma – prema riječima gradonačelnika Salmana od siječnja do studenoga u Betlehem je stiglo više od milijun hodočasnika, prenosi Kathpress.

Ključne riječi:
Betlehem Pizzaballa