Budi dio naše mreže
Izbornik

Strateško planiranje Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije

Split (IKA)

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je 5. i 6. veljače strateško planiranje za svoje djelatnike u Svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu.

Planiranju su nazočili ravnatelj Caritasa Denis Maslov te ostali djelatnici, uz stručno vodstvo i moderiranje dr. sc. Tonija Maglice.

Strateško planiranje organizirano je s ciljem novog zamaha, prilagodbe i ciljanih odgovora na trajne promjene u okolini. S obzirom na to da se u zadnjih nekoliko godina susrećemo s novim izazovima u društvu, a koji izravno utječu na korisnike karitativne pomoći te na rad Caritasa, bilo je potrebno iznova promisliti o misiji i viziji Caritasa, postojećim programima pomoći te o mogućnostima unaprijeđenja istih ili pak osmišljavanja novih programa koji adekvatno odgovaraju na nove, aktualne probleme čovjeka u potrebi.

Uz stručno vodstvo, kreativan rad i promišljanje svih djelatnika, već postojeća misija Caritasa je dobila novu formulaciju te je, na opće zadovoljstvo sviju, iskazala puninu milosrdnog i stručnog djelovanja koju Caritas želi živjeti u svom karitativnom djelovanju, točnije u susretu sa svakim čovjekom. Misija Caritasa SMN je promicanje i provođenje djelotvorne kršćanske ljubavi u susretu s čovjekom, pružanjem utjehe, buđenjem nade i poštivanjem dostojanstva.

Kroz prizmu misije i vizije Caritasa, promišljalo se o značaju, specifičnim karakteristikama i djelotvornosti svakog sektora i pojedinačnog programa. Bilo je potrebno dati smisla informacijama kroz kritičku reviziju strateških sposobnosti organizacije, oblikovati nove ideje, isplanirati kratkoročne i dugoročne ciljeve te akcije koje će nas dovesti bliže čovjeku u potrebi.

Cjelokupni rad prožet je duhovnim sadržajem kako bi, nadahnuti Božjom riječi i ohrabreni snagom Duha Svetoga, u okrilju Majke Božje, pronašli novu snagu, nove putove i smjernice za življenje djelotvorne kršćanske ljubavi.