Budi dio naše mreže
Izbornik

Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita

Zagreb (IKA)

U kontekstu pripreme za polaganje stručnog ispita, vjeroučitelji koji su pri kraju pripravničkog staža (ili u nekoj drugoj njegovoj fazi) zajedno sa svojim mentorima imali su priliku sudjelovati u online susretu koji je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje i Ured za vjeronauk u školi.

Više od 20 pripravnika i njihovih mentora sudjelovalo je na susretu za potrebe kojeg su obraćanja i izlaganja pripremili savjetnica u Uredu za vjeronauk i zamjenica predstojnice Ivanka Petrović, te mr. sc. Gordana Barudžija i Dalibor Adžić, prof. (oboje viši savjetnici u Agenciji za odgoj i obrazovanje).

Petrović je molitvom uvela u susret i predstavila rad Ureda za vjeronauk, kao i njegovu ulogu u radu vjeroučitelja. Osvrnula se i na snalaženje nastavnika, roditelja i učenika u promijenjenim uvjetima odgoja i obrazovanja u kojima smo se našli ove godine.

Konkretno su  o pripravničkom stažu i samom polaganju stručnog ispita govorili viši savjetnici Barudžija i Adžić. Barudžija je predstavila položaj Katoličkog vjeronauka u odgojno-obrazovnom sustavu RH, a pripravnički staž i polaganje stručnog ispita pripravnicima je približio gospodin Adžić, s posebnim naglaskom na portfoliju pripravnika i dnevnoj pripremi za nastavni sat tijekom polaganja stručnog ispita. U posljednjem dijelu online susreta vjeroučitelji su mogli iznijeti svoja specifična iskustva, kao i teškoće s kojima se susreću u svom radu te su imali priliku postaviti pitanja na koja su viši savjetnici rado odgovorili.

Webinar je trajao od 12 do 16 sati.