Budi dio naše mreže
Izbornik

Sućut ravnatelja Papinskih misijskih djela Hrvatske povodom smrti fra Ante Kutleše

Zagreb (IKA)

Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj (RH) vlč. Antun Štefan uputio je u subotu 18. travnja provincijalu Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenku Šteki sućut povodom smrti misionara fra Ante Kutleše, objavljeno je na internetskoj stranici Papinska misijska djela u RH.

Poštovani oče Provincijale,
upravo sam saznao tužnu vijest da je preminuo naš misionar fra Ante Kutleša. S njime sam bio dugo godina povezan, baš kao i sa fra Filipom i fra Perom, najprije kao misionar, a potom i kao ravnatelj Papinskih misijskih djela. Bio je izvanredan čovjek, svećenik i franjevac. Možemo biti ponosni svi mi koji smo s njime živjeli i drugovali. Bio je sjajan misionar, požrtvovan, sućutan, svet…zaljubljen u Isusa i ljude do kraja.
Zadnji put sam ga sreo u srpnju na mladoj misi njegovog rođaka u Zagrebu. Isti je bio kao i uvijek, srdačan, jednostavan, drag.Vama, poštovani oče Provincijale, i svoj braći franjevcima, u ime Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, u moje osobno ime i u ime Nacionalnog ureda PMD, u ime ravnatelja PMD nad/biskupija u Hrvatskoj kao i u ime misionara i misionarki, izražavam iskrenu molitvenu prisutnost i najdublje osjećaje poštovanja i sućuti. Iskrena sućut i njegovoj obitelji.
U fra Anti smo imali sjajnog čovjeka, svećenika, franjevca i misionara.
Gospodin mu je zasigurno pripremio najljepše mjesto u svojemu kraljevstvu.
Vlč. Antun Štefan
nacionalni ravnatelj
Papinskih misijskih djela u RH