Budi dio naše mreže
Izbornik

Sue Thayer za Glas Koncila: Imali smo zadane mjesečne ciljeve o broju pobačaja

Zagreb (IKA)

U novom broju Glasa Koncila s nadnevkom nedjelje 19. svibnja sugovornica intervjua je Amerikanka Sue Thayer koja je iz klinike za pobačaje „Planirano roditeljstvo“ prešla u inicijativu „40 dana za život“ te svjedoči o mračnoj istini koja stoji u središtu industrije pobačaja.

Njezin nedavni posjet Hrvatskoj bio je prilika da progovori o mračnoj istini koja stoji u središtu industrije pobačaja.

„Ni jedna osoba, tvrtka ili organizacija ne bi smjela promatrati žensko tijelo kao izvor zarade, ali upravo se to događa u centrima ‘Planiranoga roditeljstva’. Iz prve ruke znam koliko je velika težnja za profitom na ženama i djevojkama, troškovi pobačaja donosili su najviše novca. Mi u klinikama imali smo postavljene mjesečne ciljeve koliko žena moramo uputiti na pobačaj i koliko ih mora biti izvršeno“, kazala je za Glas Koncila Sue Thayer.

Govoreći o moliteljima i inicijativi „40 dana za život“ kazala je kako su diljem svijeta suočeni s progonom, zabranom slobode govora i klevetničkim napadima. „Ne iznenađuje ta velika podjela između zagovornika za život i zagovornika za izbor, ne mislim da je to iznenađenje – ali nasilje se ne smije opravdavati. Ponekad se samo dobacuju ružne riječi, pokazuju neljubazne geste, ali znamo da smo u duhovnoj bitki za život te ne očekujemo da će biti lako. Kada se borimo za Božju stvar, trebamo računati s takvim izazovima“, kazala je Thayer za Glas Koncila.

Ključne riječi:
Glas Koncila Sue Thayer