Budi dio naše mreže
Izbornik

Suočavanje s problemima današnjice uz aktivnu nadu i svjetlo Uskrslog

Zagreb (IKA)

U hodu prema otajstvu Uskrsa objavljen je novi, četvrti broj novog uredništva kršćanske obiteljske revije „Kana“.

Listajući Kanu, svaki član obitelji pronaći će nešto za sebe. Sestra Veronika ističe svoje promišljanje o tome kako radosna vijest uskrsnuća upućuje na izlazak koji je oslobođenje od patnje, besmisla i mraka, na svim razinama ljudske stvarnosti. Svima onima koji se u jeku brzog, suvremenog života suočavaju s izazovima moralnog i egzistencijalnog očaja tu je nada koju u tekstu „Uskrs kao aktivna nada i znak kršćaninove moralne zrelosti“ opisuje autorica Martina Vuk. Uz duhovna promišljanja poput „Gospodin moj i Bog moj“, „Osebujnost opstojanja“ u rubrici „Vrijeme i svijest“, „Uskrsnuće od mrtvih kod Pavla“, „Ateist je često nesretnik“ u rubrici „Meditacije“ ili pak „Kršćanska magistrala“, nova „Kana“ donosi i intrigantan tekst sveučilišnog kapelana Odilona Singboa o transhumanizmu, suvremenom izazovu u istoimenoj rubrici koji uz obećanje budućeg, boljeg života donosi i alarm za samouništenje.

Dr. Tado Jurić osvrnuo se pak na zabrinjavajući problem iseljavanja Hrvata, oslanjajući se na veliko istraživanje koje je proveo o iseljavanju u Njemačku. Stjepan Baloban u svojoj se kolumni bavi aktualnim problemima u Crkvi, dok Bono Zvonimir Šagi pod naslovom „Osjećaj i pravilo našeg zajedništva“ propituje odakle podjele u crkvenim zajednicama te što i kako učiniti da se izbjegnu sukobi u osobnom i zajedničkom životu.

„Ženska strana medalje“ ovoga je puta na tragu muško-ženskih odnosa o kojima piše docentica Silvija Migles, od stvarnosti važnije od ideje, onoga tko bi što trebao raditi do odgovora na pitanje kako biti svet u odnosima. Psihologinja Lana Batinić u rubrici „Obiteljski savjetnik“ piše o sve većem problemu današnjeg čovjeka – utrci s vremenom ili sa samim sobom, u kojem će se zasigurno mnogi prepoznati.

Ključne riječi:
Kana