Budi dio naše mreže
Izbornik

Suradnja riječkog Hospicija i Doma za odrasle osobe Turnić

Rijeka (IKA)

Devetoro korisnika usluge organiziranog stanovanja Doma za odrasle osobe Turnić posjetilo je u utorak 8. lipnja Hospicij Marije Krucifikse Kozulić gdje će započeti volontirati na porti ustanove.

Osobe, koje su već prethodno napravile veliki iskorak kroz samostalno življenje uz podršku osoblja Doma Turnić u stambenim zajednicama, sada žele napraviti prvi korak prema svijetu rada kroz inkluzivno volontiranje. Suradnjom Hospicija i Doma pružena je prilika osobama s mentalnim teškoćama za uvježbavanje vještina koje će dodatno pomoći njihovom većem osamostaljivanju.

Hospicij je time pokazao veliku otvorenost i podršku osobama s teškoćama mentalnog zdravlja. Dom Turnić ustanova je socijalne skrbi koja pruža usluge smještaja, organiziranog stanovanja, boravka i psihosocijalne podrške za članove društva koji imaju mentalnu teškoću, ali im nije potrebno bolničko liječenje. Posljednjih nekoliko godina, Dom razvija usluge u zajednici kroz proces transformacije i deinstitucionalizacije te sada u stambenim zajednicama u Rijeci i okolici živi 40 osoba.