Budi dio naše mreže
Izbornik

Susreli se ministranti Dugoreško-mrežničkog dekanata

Novigrad na Dobri (IKA)

Susret ministranata Dugoreško-mrežničkog dekanata održan je u petak 31. svibnja 2024. u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novigradu na Dobri.

Sudjelovalo je četrdesetak ministranata koje su većinom dopratili svećenici iz župa dekanata. Na početku susreta sudionici su slavili misu o blagdanu Pohoda Blažene Djevice Marije. Misu je predslavio župnik Župe bl. Alojzija Stepinca – Duga Resa vlč. Željko Nestić. Nakon slavlja ministranti su imali kratku katehezu o pozivu i ulozi ministranta u liturgiji Crkve, a s obzirom na dob, razgovor su nastavili u skupinama

Uslijedio je kviz znanja, a pitanja su bila, dakako, iz područja liturgike. Dvije ekipe podijelile su prvo mjesto. Program je nastavljen zajedničkim igrama, molitvom krunice Božjeg milosrđa i ručkom. Susret su animirali animatori i mladi Župe bl. Alojzija Stepinca iz Duge Rese.

Prije rastanka i zahvale svima, ministranti su se još jednom okupili u kapeli i zahvalili Isusu u klanjanju Presvetom Sakramentu za sve darove i milosti. Molitvom su preporučili sve ministrante da ostanu vjerni Isusu i važnoj ministrantskoj službi koju vrše u svojim župama.