Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret dekana s dubrovačkim biskupom

Dubrovnik (IKA)

Dekani šest dekanata Dubrovačke biskupije susreli su se u srijedu 16. siječnja u Biskupovu domu u Dubrovniku s dubrovačkim biskupom Matom Uzinićem na radnom sastanku kojem su prisustvovali i generalni vikar don Hrvoje Katušić i vikar za pastoral don Ante Burić.

Na sastanku je raspravljen modalitet i određeni termini za redoviti godišnji susret biskupa sa svećenicima koji pastoralno djeluju u svih šest dekanata biskupije. Bilo je riječi o temama za dekanatske susrete svećenika tijekom ove pastoralne godine, kao i o pripremama za tjedan braka i obitelji koji će se od 12. do 17. veljače  održati su svim dekanatima.

Naglašena je potreba odvijanja kateheza za odrasle u župnim zajednicama, osobito u sklopu biskupijskog pastoralnog plana za ovu godinu, koja se želi posvetiti promatranju i doživljavanju župne zajednice kao zajednice krštenika. Bilo je govora i o Drugoj biskupijskoj sinodi, te pripremama koje u tom kontekstu treba početi poduzimati.

Biskup je dekanima naglasio potrebu sudjelovanja svećenika na pastoralno-katehetskom kolokviju, koji se u organizaciji HBK održava 26. i 27. ožujka u Zagrebu. Nakon kraće rasprave o ostaloj tekućoj pastoralnoj problematici, susret je zaključen zajedničkim objedom.

Ključne riječi:
dekani Uzinić