Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uzinic

Biskupijski susret ministranata u Dubrovniku

Biskupijski susret ministranata na kojem se okupilo oko 200 sudionika u župi sv. Mihajla (Lapad) u Dubrovniku u subotu, 11. svibnja u organizaciji Vijeća za pastoral zvanja Dubrovačke biskupije.

Biskupijski susret mladih Dubrovačke biskupije

Biskupijski susret mladih Dubrovačke biskupije održan je u subotu, 4. svibnja, u župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni. Za geslo ovog susreta odabran je naziv nove posinodske apostolske pobudnice pape Franje „Christus vivit“. Oko 150 sudionika, srednjoškolaca, studenata i mladih radnika dan su proveli u zabavi, druženju, igrama i katehezama.

Otvoreni Treći nacionalni studijski dani za djelatnike pastorala braka i obitelji

Treći nacionalni studijski dani za djelatnike pastorala braka i obitelji u organizaciji Vijeća odnosno Ureda Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj, te Šibenske biskupije otvoreni su u petak 26. travnja u Katoličkom školskom centru u Šibeniku. Tema studijskih dana je „Starije osobe i međugeneracijska solidarnost – Poslanje djedova i baka“.

Završeni Dani kršćanske kulture u Dubrovniku

Završna večer Međunarodne manifestacije Dani kršćanske kulture u Dubrovniku okupila je u ponedjeljak, 15. travnja u crkvi Male braće izvođače i publiku na programu nazvanom „Koncert duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova iz Dubrovačke biskupije“ koji je priredio glazbenik Krešimir Magdić.

Nedjelja Muke Gospodnje u Dubrovniku

Dubrovački biskup Mate Uzinić predvodio je na Nedjelju muke Gospodnje, Cvjetnicu, 14. travnja u dubrovačkoj katedrali svečano misno slavlje s blagoslovom grančica i procesijom.

Predstavljena knjiga „Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku“

U knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u petak 12. travnja predstavljen je zbornik radova Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku sa znanstvenoga skupa o obnovi najpoznatije dubrovačke crkve koji je održan u travnju 2016. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Kosti iz dubrovačke katedrale pokopane u jednu od tri grobnice u sakristiji

Kosti pronađene u arheoloških istraživanjima dubrovačke katedrale osamdesetih godina prošlog stoljeća koje su se čuvale u potkrovlju katedrale više od tri desetljeća, dostojanstveno su u utorak 9. travnja pokopane u jednu od triju baroknih grobnica u sakristiji. Obred pokopa nakon misnog slavlja predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

1 2 3