Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uzinic

Misa na Sedmu vazmenu nedjelju u dubrovačkoj katedrali

Misno slavlje Sedme vazmene nedjelje, 24. svibnja, u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predslavio je dubrovački biskup Mate Uzinić koji je na kraju Molitve vjernika izmolio i Kršćansku molitvu sa svim stvorenim uz 5. obljetnicu enciklike pape Franje Laudato si’ i početka godine u kojoj će se u cijeloj Crkvi stavljati naglasak na ekološke i druge teme iz enciklike. 

Molitveni spomen na encikliku Laudato si' na Prvoj večernjoj u dubrovačkoj katedrali

Uvodnom molitvom Himna Duhu Svetome u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku započela je u subotu 23. svibnja molitva Prve večernje iz Časoslova. Molitvu je predvodio biskup dubrovački Mate Uzinić, a izmoljena je i Kršćanska molitva sa svim stvorenim, koja se nalazi na kraju enciklike Laudato si', kao odgovor na poziv Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja na zajedničku molitvu za zemlju i čovječanstvo uz petu obljetnicu te enciklike.

Put svjetla u dubrovačkoj katedrali

Na Putu svjetla koji se molio prvog od devet dana ususret svetkovini Duhova, u petak 22. svibnja na večernjoj molitvi u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku naglasak je stavljen na pripravu za dolazak Duha Svetoga.

Večernja molitva u dubrovačkoj katedrali

Nakon zvonjave katedralnih zvona i pjevanja Kraljice neba počeo je u ponedjeljak 11. svibnja još jedan, deveti, tjedan večernjih molitava u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku kojem se putem interneta mogu pridružiti i oni vjernici koji ne mogu doći u katedralu. 

Biskup Uzinić slavio misu s narodom

Središnje misno slavlje u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predslavio je u nedjelju 3. svibnja dubrovački biskup Mate Uzinić, koji se osvrnuo na žrtvu koju su vjernici kao članovi durštva podnijeli, posebice redovnice koje se svakog dana cijeli svoj život pričešćuju i žive od toga, a to im je u proteklom razdoblju bilo uskraćeno.

1 2 3 6