Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uzinic

Slavlje krštenja u Orebiću

Šesto dijete u obitelji Marije i Joška Kordića malu Mariju krstio je u nedjelju 8. studenoga u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću dubrovački biskup i imenovani riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Trajna formacija djelatnika katoličkih škola održana i u Dubrovniku

Susret i stručni skup djelatnika katoličkih škola u sklopu njihove trajne formacije trebao je okupiti u Šibeniku djelatnike svih katoličkih škola u Hrvatskoj, no zbog epidemiološke situacije susret trajne formacije održan je pojedinačno po školama, te su se tako i djelatnici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku okupili u svojoj školi u petak 16. listopada. 

Svečano otvorena Riznica splitske katedrale

U prigodi Jubileja 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima, crkvenog naučitelja i zaštitnika Dalmacije, koji zajedno slave Splitsko-makarska nadbiskupija i Splitsko-dalmatinska županija, u srijedu 30. rujna otvorena je Riznica splitske katedrale. 

Dubrovački klasičari misom započeli novu školsku godinu

Prvi dan nove školske godine, neobične po mnogočemu zbog življenja u vremenu pandemije Covid-19, učenici i profesori Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku započeli su 7. rujna misnim slavljem koje je u crkvi Sv. Ignacija predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić. 

Duhovne vježbe mlađih svećenika Dubrovačke biskupije

Mlađi svećenici Dubrovačke biskupije, koji još nisu napunili 10 godina od svećeničkog ređenja, sudjelovali su na duhovnim vježbama koje je od 31. kolovoza do 3. rujna u samostanu Svete Marije na Mljetu predvodio gvardijan franjevačkog samostana na Košljunu fra Diego Deklić.

Pokopan don Frano Dragun

U rodnoj župi Kraljevoj Sutjesci pokopan je u utorak 1. rujna umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije don Frano Dragun koji je preminuo u subotu 29. kolovoza u Dubrovniku, u 78. godini života i 51. godini svećeništva.

Sto godina posvećenja župne crkve u Smokvici

Župa Očišćenja Marijina u Smokvici na otoku Korčuli proslavila je od 19. do 22. kolovoza 100. obljetnicu posvećenja župne crkve povijesno-znanstvenim skupom, duhovnom pripremom, kulturno-glazbenim programom i svečanom misom koju je u predslavio dubrovački biskup Mate Uzinić.

Don Frano Dragun proslavio zlatnu misu

Pedeset godina nakon svećeničkog ređenja, koje je bilo u Rimu 22. lipnja 1970. godine u prigodi proglašenja svetim Nikole Tavelića, svećenik Dubrovačke biskupije don Frano Dragun, proslavio je u Dubrovniku u ponedjeljak 22. lipnja zlatnu misu koju je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić te je na kraju mise svima podijelio zlatomisnički blagoslov.

1 2 3 8