Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uzinic

Biskup Uzinić: Posvijestiti specifičnost teološkog poziva danas, koji nužno komunicira s pluraliziranim svijetom današnjice

Prvu Ljetnu školu teologije Dubrovnik otvorio je u ponedjeljak 15. srpnja u dvorani Učeničkoga doma Paola di Rosa u Dubrovniku dubrovački biskup Mate Uzinić. Na školi o temi „Teologija u pluralnom društvu“ sudjeluje četrdesetak studenata teologije kao i teologa s katoličkih, pravoslavnih i protestantskih fakulteta te četvero gostiju predavača.

Svetkovina svetih Petra i Pavla u Dubrovniku

Svetkovinu svetih Petra i Pavla posebno su svečano u subotu 29. lipnja proslavili vjernici župe sv. Petra – Boninovo u Dubrovniku. U velikom broju vjernici su sudjelovali na večernjem pontifikalnom misnom slavlju koje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić a nakon slavlja ispred crkve su nastavili druženje uz osvježenje i čašćenje.

Biskupijski susret ministranata u Dubrovniku

Biskupijski susret ministranata na kojem se okupilo oko 200 sudionika u župi sv. Mihajla (Lapad) u Dubrovniku u subotu, 11. svibnja u organizaciji Vijeća za pastoral zvanja Dubrovačke biskupije.

Biskupijski susret mladih Dubrovačke biskupije

Biskupijski susret mladih Dubrovačke biskupije održan je u subotu, 4. svibnja, u župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni. Za geslo ovog susreta odabran je naziv nove posinodske apostolske pobudnice pape Franje „Christus vivit“. Oko 150 sudionika, srednjoškolaca, studenata i mladih radnika dan su proveli u zabavi, druženju, igrama i katehezama.

Otvoreni Treći nacionalni studijski dani za djelatnike pastorala braka i obitelji

Treći nacionalni studijski dani za djelatnike pastorala braka i obitelji u organizaciji Vijeća odnosno Ureda Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj, te Šibenske biskupije otvoreni su u petak 26. travnja u Katoličkom školskom centru u Šibeniku. Tema studijskih dana je „Starije osobe i međugeneracijska solidarnost – Poslanje djedova i baka“.

Završeni Dani kršćanske kulture u Dubrovniku

Završna večer Međunarodne manifestacije Dani kršćanske kulture u Dubrovniku okupila je u ponedjeljak, 15. travnja u crkvi Male braće izvođače i publiku na programu nazvanom „Koncert duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova iz Dubrovačke biskupije“ koji je priredio glazbenik Krešimir Magdić.

1 2 3 4