Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uzinic

Dubrovački klasičari misom započeli novu školsku godinu

Prvi dan nove školske godine, neobične po mnogočemu zbog življenja u vremenu pandemije Covid-19, učenici i profesori Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku započeli su 7. rujna misnim slavljem koje je u crkvi Sv. Ignacija predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić. 

Duhovne vježbe mlađih svećenika Dubrovačke biskupije

Mlađi svećenici Dubrovačke biskupije, koji još nisu napunili 10 godina od svećeničkog ređenja, sudjelovali su na duhovnim vježbama koje je od 31. kolovoza do 3. rujna u samostanu Svete Marije na Mljetu predvodio gvardijan franjevačkog samostana na Košljunu fra Diego Deklić.

Pokopan don Frano Dragun

U rodnoj župi Kraljevoj Sutjesci pokopan je u utorak 1. rujna umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije don Frano Dragun koji je preminuo u subotu 29. kolovoza u Dubrovniku, u 78. godini života i 51. godini svećeništva.

Sto godina posvećenja župne crkve u Smokvici

Župa Očišćenja Marijina u Smokvici na otoku Korčuli proslavila je od 19. do 22. kolovoza 100. obljetnicu posvećenja župne crkve povijesno-znanstvenim skupom, duhovnom pripremom, kulturno-glazbenim programom i svečanom misom koju je u predslavio dubrovački biskup Mate Uzinić.

Don Frano Dragun proslavio zlatnu misu

Pedeset godina nakon svećeničkog ređenja, koje je bilo u Rimu 22. lipnja 1970. godine u prigodi proglašenja svetim Nikole Tavelića, svećenik Dubrovačke biskupije don Frano Dragun, proslavio je u Dubrovniku u ponedjeljak 22. lipnja zlatnu misu koju je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić te je na kraju mise svima podijelio zlatomisnički blagoslov.

„Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“

Caritas Dubrovačke biskupije pokreće akciju „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“, s kojom su vjernici upoznati na misnim slavljima u nedjelju 21. lipnja. 

Misa posvete ulja u dubrovačkoj katedrali

Misa posvete ulja slavljena je u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u četvrtak 28. svibnja pod predsjedanjem dubrovačkog biskupa Mate Uzinića te uz koncelebraciju pedesetak svećenika i redovnika koji su za ovu prigodu došli iz svih dijelova biskupije.

Misa na Sedmu vazmenu nedjelju u dubrovačkoj katedrali

Misno slavlje Sedme vazmene nedjelje, 24. svibnja, u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predslavio je dubrovački biskup Mate Uzinić koji je na kraju Molitve vjernika izmolio i Kršćansku molitvu sa svim stvorenim uz 5. obljetnicu enciklike pape Franje Laudato si’ i početka godine u kojoj će se u cijeloj Crkvi stavljati naglasak na ekološke i druge teme iz enciklike. 

Molitveni spomen na encikliku Laudato si' na Prvoj večernjoj u dubrovačkoj katedrali

Uvodnom molitvom Himna Duhu Svetome u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku započela je u subotu 23. svibnja molitva Prve večernje iz Časoslova. Molitvu je predvodio biskup dubrovački Mate Uzinić, a izmoljena je i Kršćanska molitva sa svim stvorenim, koja se nalazi na kraju enciklike Laudato si', kao odgovor na poziv Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja na zajedničku molitvu za zemlju i čovječanstvo uz petu obljetnicu te enciklike.

Put svjetla u dubrovačkoj katedrali

Na Putu svjetla koji se molio prvog od devet dana ususret svetkovini Duhova, u petak 22. svibnja na večernjoj molitvi u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku naglasak je stavljen na pripravu za dolazak Duha Svetoga.

1 2 3 7