Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret i misa povodom spomendana Drinskih mučenica u Velikom Grđevcu

Veliki Grđevac (IKA)

Na Treću nedjelju došašća, 15. prosinca u Bjelovaru redovnice iz šest različitih Družbi susrele su se s bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, a vicepostulatorica za kauzu Drinskih mučenica s. Ozana Krajačić održala je poticajno predavanje o značenju posvećenog života sestara Drinskih mučenica koje su upravo u došašću podnijele mučeništvo i tako budne do posljednjeg trenutka vjerno pošle u susret svome Zaručniku.

Nakon susreta u Bjelovaru sudionici susreta pošli su u Veliki Grđevac gdje su sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju povodom spomendana blaženih Sestara Drinskih mučenica a ujedno je proslavljen i Dan posvećenog života.

Jedna od sestara Drinskih mučenica – s. Bernadeta Banja je rodom iz Velikog Grđevca i to nas sve obvezuje da revnije poradimo na upoznavanju vjernika sa svetošću ovih sestara koje su mučeništvom posvjedočile svoju vjernost i pripadnost Kristu i Crkvi. Biskup je okupljene potakuo na odvažnost i hrabro svjedočanstvo posvećenog života.

Na misi je sudjelovala daljnja rodbina s. Bernadete. Mladi a i stariji vjernici su se u lijepom broju odazvali na misno slavlje.

Zahvalu ocu biskupu i svim prisutnim svećenicima, Organizacijskom odboru BKB i župniku vlč. Miji Posavcu izrekla je jedna sestra u ime svih redovnika i redovnica.

Na svečanoj euharistiji sudjelovale su sestre Kćeri Božje Ljubavi iz Zagreba i Križevaca, sestre Klanjateljice Krvi Kristove iz Bjelovara, sestre Milosrdnice iz Grubišnog Polja, sestre Službenice Milosrđa iz Vrbovca i sestre Naše Gospe iz Bjelovara.