Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret kardinala Bozanića i premijera Plenkovića te obilazak katedrale i Nadbiskupskog dvora

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković obišli su u četvrtak 30. travnja u popodnevnim satima zagrebačku katedralu i Nadbiskupijski dvor, te se zadržali u razgovoru u prostorima ureda zagrebačkog nadbiskupa. 

O oštećenjima u katedrali premijera Plenkovića upoznali su predsjenik Odbora za obnovu katedrale mons. Ivan Hren i nadzorni inženjer i projektant obnove katedrale Damir Foretić. Kardinal Bozanić istaknuo je plan Nadbiskupije da se u katedrali učine potrebni radovi kako bi se što prije omogućilo sigurno okupljanje vjernika na liturgijskim slavljima.

Nakon obilaska katedrale kardinal Bozanić i predsjednik Vlade uputili su se u Nadbiskupski dvor. O razmjerima stradanja zgrade Nadbiskupiskog dvora premijera Plenkovića upoznali su upravitelj Dvora preč. Ivica Budinšćak i nadzorni inženjer na sanaciji Nadbiskupskog dvora i Nadbiskupskog duhovnog stola dipl. ing. Boris Blažević.

U razgovoru po završetku obilaska kardinal Bozanić i premijer Plenković osvrnuli se na zahtjevan zadatak obnove stradalih objekata u potresu u Zagrebu. Posebno su naglasili hitnost pomoći obiteljima koji su ostali bez doma. Istodobno su se osvrnuli na aktualno stanje usporavanja zaraze bolesti COVID 19 te naglasili potrebu odgovornog postupanja svih društvenih čimbenika u procesu postepene normalizacije života, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije .