Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret kardinala Pietra Parolina s članovima Hrvatske biskupske konferencije

Split (IKA)

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin nakon što je u utorak, 15. rujna razgledao splitsku prvostolnicu i Riznicu katedrale susreo se u Splitu s hrvatskim biskupima članovima Hrvatske biskupske konferencije.

Državni tajnik Svete Stolice sudjelovao je sa članovima Hrvatske biskupske konferencije na izvanrednom zasjedanju sabora HBK održanom pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Duhovnom centru Oaza sv. Marije Krucifikse – Službenice Milosrđa u Splitu. Na zasjedanju je, između ostalog, izabran novi generalni tajnik HBK budući da je dosadašnji generalni tajnik mons. Petar Palić imenovan za mostarsko duvanjskog biskupa i apostolskog upravitelja Trebinjsko mrkanske i Hvarske biskupije. Za generalnog tajnika izabran je svećenik Varaždinske biskupije docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju istoga sveučilišta dr. Krunoslav Novak.

Kardinal Parolin će u srijedu 16. rujna u 10 sati u crkvi Svete Obitelji u Solinu zarediti za biskupa mons. Antu Jozića.