Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: drzavni-tajnik-svete-stolice-kardinal-pietro-parolin

HKR: Predsjednik HBK o posjetu kardinala Parolina

Gostujući u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 12. svibnja, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić i generalni tajnik HBK doc. dr. Krunoslav Novak osvrnuli su se na posjet državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina Hrvatskoj i sastanak Stalnog vijeća HBK s predstavnicima Vlade.

Održan redoviti polugodišnji sastanak Stalnoga vijeća HBK i Vlade RH

Redovni polugodišnji sastanak članova Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije na čelu s predsjednikom HBK zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem održan je u utorak 10. svibnja 2022. u sjedištu HBK u Zagrebu, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Kardinal Parolin pozvao na zaustavljanje sukoba i pregovore

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin upozorio je kako bi širenje konflikta u Ukrajini u ostatak Europe bila ogromna katastrofa, zamisao koja izaziva jezu. Izjavio je to u intervjuu za četiri talijanska lista (Il Corriere della Sera, La Repubblica, La Stampa i Il Messagero), izvijestio je Vatican News.

Predsjednik Milanović 15. studenoga u službenom posjetu Svetoj Stolici

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će u službenom posjetu Svetoj Stolici u ponedjeljak 15. studenoga gdje će se, među ostalim, susresti i s papom Franjom, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Republike Hrvatske u petak 5. studenoga.

Papa Franjo zahvalio kardinalu Bozaniću na porukama bratske i molitvene blizine

Nakon što je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, saznavši za operativni zahvat kojem je bio podvrgnut papa Franjo, uputio Papi poruku bratske i molitvene blizine svećenika i vjernika Zagrebačke nadbiskupije, kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, u ime pape Franje, 14. srpnja, zahvalio je na toj bratskoj gesti, osobito na spomenu u molitvama. Izvorni tekst na talijanskom, te prijevod na hrvatski jezik objavljujemo u cijelosti.

Nadbiskup Minska bio na razgovorima u Vatikanu

Predsjednik Bjeloruske biskupske konferencije i nadbiskup Minska i Mohileva Tadeusz Kondrusiewicz koji se od 31. kolovoza ne može vratiti u Bjelorusiju, bio je 19. i 20. listopada u Rimu na razgovorima u Državnom tajništvu Svete Stolice, objavila je ACI Stampa.

1 2