Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: drzavni-tajnik-svete-stolice-kardinal-pietro-parolin

Kardinal Parolin u srpnju putuje u Ukrajinu

Kardinal Pietro Patolin, državni tajnik Svete Stolice, bit će delegat pape Franje na završetku hodočašća ukrajinskih katolika latinskog obreda u Ukrajini, izvještava Vatican News.

Kardinal Parolin: Treba saslušati poljoprivrednike, potreban je dijalog

„Prosvjednici se trebaju saslušati: treba postojati dijalog, otvorenost za dijalog s ciljem održivosti malih i srednjih poduzeća i budućnosti za ruralna područja“, rekao je Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, odgovarajući na pitanja novinara u četvrtak, 8. veljače 2024. o prosvjedima koji su u tijeku u Italiji i cijeloj Europi protiv visokih troškova proizvodnje, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Pietro Parolin u posjetu Papinskoj crkvenoj akademiji

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice predvodio je Drugu večernju molitvu o spomendanu svetoga Antuna opata na Papinskoj crkvenoj akademiji i ponudio praktične naputke o tome kako izvršiti „teško, ali fascinantno“ poslanje mira koje pripada papinskoj diplomaciji, objavljuje "Vatican News".

Otkrivanje statue isusovca Mattea Riccija i Paola Xu Guangqija

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin svečano će u utorak 9. svibnja u Macerati otvoriti i blagosloviti statue oca Mattea Riccija, isusovačkog misionara u Kini podrijetlom iz Macerate, te njegovog prijatelja i kineskog obraćenika Paola Xu Guanqija, dvojice važnih ličnosti prisutnih u svim kineskim povijesnim tekstovima, izvještava Vatican News.

HKR: Predsjednik HBK o posjetu kardinala Parolina

Gostujući u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 12. svibnja, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić i generalni tajnik HBK doc. dr. Krunoslav Novak osvrnuli su se na posjet državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina Hrvatskoj i sastanak Stalnog vijeća HBK s predstavnicima Vlade.

Održan redoviti polugodišnji sastanak Stalnoga vijeća HBK i Vlade RH

Redovni polugodišnji sastanak članova Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije na čelu s predsjednikom HBK zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem održan je u utorak 10. svibnja 2022. u sjedištu HBK u Zagrebu, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Kardinal Parolin pozvao na zaustavljanje sukoba i pregovore

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin upozorio je kako bi širenje konflikta u Ukrajini u ostatak Europe bila ogromna katastrofa, zamisao koja izaziva jezu. Izjavio je to u intervjuu za četiri talijanska lista (Il Corriere della Sera, La Repubblica, La Stampa i Il Messagero), izvijestio je Vatican News.

Predsjednik Milanović 15. studenoga u službenom posjetu Svetoj Stolici

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će u službenom posjetu Svetoj Stolici u ponedjeljak 15. studenoga gdje će se, među ostalim, susresti i s papom Franjom, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednika Republike Hrvatske u petak 5. studenoga.

1 2