Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret ministranata Vinkovačkog dekanata

Tordinci (IKA)

U Župi Presvetoga Trojstva u Tordincima, u subotu, 9. rujna održan je susret ministranata Vinkovačkog dekanata. Na susretu je sudjelovalo ukupno 134 ministranta iz jedanaest župa zajedno sa svojim župnicima i župnim suradnicima.

Susret se sastojao od dva dijela. Prvi dio je započeo u 9 sati u župnoj crkvi. Nakon pozdravnih riječi dekana preč. Ante Šiška, kao i župnika domaćina te dekanatskog povjerenika za pastoral ministranata vlč. Josipa Erjavca, uvodnu katehezu i prigodni nagovor održao je vlč. Krešimir Jukić, župnik u Nuštru.

Vlč. Jukić ministrantima je ispričao priču o dječaku koji je od roditelja dobio na upravljanje dva eura. Jedan je trebao biti za milostinju, a drugi njemu za sladoled. Prilikom igre na ulici jedan euro mu je ispao u kanalizaciju. Začudo, to je bio baš onaj koji je trebao dati u milostinju. Dječak je očito odlučio ugoditi samome sebi, a izbjegao je učiniti žrtvu i odricanje za Gospodina i bližnjega. Vlč. Jukić je potom ministrante poučio kako je važno „prihvaćati drugog ministranta koji često učini nešto krivo za vrijeme mise ili možda nije tako sposoban kao ja koji u ministrantskoj službi imam više iskustva ili spretnosti. Ako drugi nešto pogriješi, nije dobro rugati mu se zajedno s drugima, nego svima ostalima dati dobar primjer i u toj prilici pomoći svome bratu ili sestri da nauči ispravno vršiti svoju službu kod oltara”.

Po završetku nagovora svi su se ministranti pješice uputili prema „Acinom salašu“ gdje je bio održan drugi dio susreta u koji su bile uključene razne sportske igre i natjecanja. Pojedinci su se mogli iskušati i u provjeri vjeronaučnog znanja u prigodnom ministrantskom kvizu. Na nogometnom turniru sudjelovale su ekipe iz svih župa. Prvo mjesto osvojila je ekipa „Ivankovo 1“, drugo mjesto ekipa „Vinkovačko Novo Selo“, a treće mjesto ekipa „Ivankovo 2“.