Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret mladih s Antom Vlašićem Cashom

Zadar (IKA)

U sklopu redovitog susreta za mlade u zadarskom Samostanu sv. Frane utorkom, 22. studenoga svoje je svjedočanstvo iznio Ante Vlašić, poznatiji kao Ante Cash.

Na početku susreta fra Bojan Rizvan, voditelj susreta mladih, predmolio je molitvu te ukratko predstavio gosta.

Ante se osvrnuo na obitelj iz koje dolazi istaknuvši kako je upravo u njoj puno stvari bilo neuredno. Naglasio je kako je u vremenu mladenaštva često tražio sreću i zadovoljstvo na krivim mjestima te da ga je sve to počelo činiti nezadovoljnim. Polako je u sebi stvorio odluku moliti te je to bila prekretnica njegova života.

Kroz pitanja koja je oblikovao fra Bojan, Ante Vlašić Cash osvrnuo se na svoje doba mladenaštva, vrijeme u kojem se bavio glazbom te sadašnji obiteljski život koji ga je od protekle godine vezao za Zadar. Ante je kroz životne primjere pokušao mlade ohrabriti u njihovom životu vjere te im je istaknuo važnost poslušnosti Crkvi. „Često se danas propagira stav ‘Isus da, Crkva ne’, ali to je najveća zabluda“, naglasio je Ante Cash te mlade potaknuo na ljubav prema Crkvi, unatoč njezinim brojnim slabostima koji se očituju u nekim osobama.

Ante je mladima istaknuo važnost obitelji, kao i vremena koje je potrebno posvetiti njima. Osvrnuo se i na prednosti života u manjoj sredini, kao i potrebu međusobnog okupljanja katolika koji imaju isti pristup društvenom životu. Pozvao je mlade da svoje bračne supružnike traže u Crkvi te nađu duhovnika koji će im dati smjernice za život u poslušnosti Radosnoj vijesti.

Nakon zajedničke molitve i blagoslova, mladi su nastavili druženje s Antom u samostanskoj blagovaonici.

Ključne riječi:
Ante Vlašić Cash mladi