Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Barišića s članovima Hrvatskog nadzemlja

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić susreo se u četvrtak 12. ožujka s članovima Hrvatskog nadzemlja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

Susretu je nazočio i predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije dr. sc. don Mihael Prović. Don Mihael je naglasio kako je „ponosan što je naša nadbiskupija obogaćena s ovakvom zajednicom mladih“, dodavši kako Nadzemlje odlično surađuje s Uredom za pastoral mladih. „Željeli smo proslavu desete obljetnice našeg djelovanja započeti ovdje s vama, oče nadbiskupe, jer ste svojom pastirskom skrbi, potporom i molitvom uvijek pratili naš rad i zbog toga Vam od srca zahvaljujemo“, zaključio je.

Voditeljica Hrvatskog nadzemlja Danijela Jurčević upoznala je mons. Barišića s poviješću nastanka Nadzemlja, istaknuvši kako je „ovaj projekt odgovor na pastoralne potrebe suvremenog mladog čovjeka“. Prezentirajući statističke podatke konstatirala je „kako su Nadzemljaši ponosni na mnogobrojna gostovanja i susrete u kojima imaju priliku suvremenim jezikom približiti Krista mladom čovjeku“.

Čestitajući Nadzemljašima desetu obljetnicu postojanja, koju će proslaviti narednim susretom, mons. Barišić poručio je kako su ovakvi projekti budućnost naše Crkve. „Vi ste svojim radom pokazali kako ste suprotnost podzemlju i svemu onome što suvremeni svijet nudi mladom čovjeku. Radostan sam što ovaj projekt postoji u našoj nadbiskupiji i domovinskoj Crkvi. Želim vam da nikad u svom radu ne zaboravite na dimenziju duhovnosti koja je temelj našeg evanđeoskog navještaja“, nastavio je nadbiskup, dodavši kako s radošću prati susrete, filmiće i skečeve Hrvatskog nadzemlja.