Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Gallaghera i mostarskog gradonačelnika

Mostar (IKA)

U Biskupskom dvoru u Mostaru na svetkovinu sv. Josipa, 19. ožujka u neformalnom susretu susreli su se tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Susretu su nazočili mjesni biskup mons. Petar Palić, otpravnik poslova Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaury Medina Blanco, mons. Janusz Blachowiak iz Državnog tajništva te savjetnik gradonačelnika Marin Čuljak.

Gradonačelnik Kordić zahvalio je nadbiskupu Gallagheru na prigodi za susret i upoznao ga s djelovanjem Gradske uprave, Statutom Grada Mostara i s planovima u Gradu koji je skoro dva desetljeća bio bez gradskoga vijeća.

Mons. Gallagher ohrabrio je gradonačelnika u njegovu nastojanju i sebedarju za grad na Neretvi te mu obećao molitvenu blizinu izrazivši nadu da model rješenja krize u Mostaru može poslužiti rješenju krize u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik Kordić zahvalio je nadbiskupu Gallagheru za blizinu i brigu koju Sveti Otac pokazuje prema Bosni i Hercegovini, prema katolicima grada Mostara kao i svim narodima koji žive u Mostaru.

Na koncu susreta razmijenjeni su prigodni darovi, navodi se u izvješću objavljenom na službenoj stranici Mostarsko-duvanjske biskupije.