Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Puljića i zadarskoga gradonačelnika Dukića

Zadar (IKA)

Tradicionalni božićni susret zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića i gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića održan je u ponedjeljak 20. prosinca u Maloj vijećnici Grada Zadra.

Nadbiskup je bio u pratnji generalnog vikara Zadarske nadbiskupije mons. Josipa Lenkića, a uz gradonačelnika Dukića susretu su nazočili njegovi suradnici: zamjenik Ante Babić te pročelnici: Dina Bušić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i sport, Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo i Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

Nadbiskup Puljić i gradonačelnik Dukić osvrnuli su se na uspješnu suradnju u mnogim područjima, osobito u kulturi, školstvu i Caritasu. Grad Zadar podržava redovitim novčanim izdvajanjem socijalne programe Caritasa Zadarske nadbiskupije te je mons. Puljić zahvalio gradonačelniku za socijalnu osjetljivost u podršci sugrađana u potrebi. Služiti dobru čovjeka zajedničko je poslanje institucija Nadbiskupije i Grada te su nadbiskup i gradonačelnik istaknuli važnost ulaganja u potencijale ljudskih resursa, jer je čovjek najveće dobro i nositelj razvoja projekata i društva, od čega koristi imaju cijela lokalna zajednica i narod. Rezimirajući izazovnu godinu na izmaku, razmijenili su božićne i novogodišnje čestitke.