Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Uzinića i predstavnika Osobne prelature Opus Dei

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić susreo se u petak 9. travnja u Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“ u Rijeci s predstavnicima Osobne prelature Opus Dei koji djeluju na području Riječke nadbiskupije.

Susretu su nazočili svećenik prelature Opus Dei u Hrvatskoj mons. Julio Guijarro te vjernici Prelature Javier Aguayo iz Zagreba i bračni par iz Rijeke Dario i Carla Konta.

Članovi prelature izvijestili su mons. Uzinića o dosadašnjem djelovanju na području Riječke nadbiskupije te razmotrili mogućnosti i perspektive njenoga daljnjeg djelovanja i prisustva na području nadbiskupije. Nadbiskup Uzinić zahvalio im je na svemu što čine oko osobne posvete vjernika, a što je temeljna karizma i cilj koji je prelaturi Opus Dei ostavio njezin utemeljitelj sv. Josemaria Escriva. Pozvao ih je da svoje poslanje u svijetu izvršavaju nastojeći pri tom izbjegavati svaki elitizam i rezerviranost u odnosima prema Crkvi u cjelini i svijetu kojemu su poslani.

Opus Dei na području Riječke nadbiskupije redovno, svakog prvog četvrta i petka u mjesecu, održava mjesečne duhovne obnove za sve zainteresirane. Susreti za žene održavaju se četvrtkom u Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“, a za muškarce petkom u župi Svete obitelji na Pećinama.