Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret prijateljstva među narodima u Riminiju održat će se unatoč pandemiji

Rimini (IKA)

Susret koji od 1980. u Riminiju priređuje pokret Comunione e liberazione (Zajedništvo i oslobođenje) održat će se i ove godine, unatoč pandemiji koronavirusa, od 18. do 23. kolovoza i bit će prva prilika u Italiji zajednički promišljati o pandemiji, karanteni i dosadašnjim posljedicama, ističe se u priopćenju organizatora 22. svibnja, prenosi Vatican News.

Prijašnjih godina na skupu u toj jadranskoj luci okupljalo se i više stotina tisuća posjetitelja, a ove godine će se predavanja, okrugli stolovi o vjerskim, političkim, društvenim i kulturalnim temama održavati uglavnom online. U kongresnom centru prema trenutačnim sigurnosnim mjerama protiv širenja zaraze može se okupiti 200 do 400 osoba. Konkretni program događanja još nije utvrđen.

Predsjednik zaklade Susret prijateljstva među narodima Nijemac Bernhard Scholz istaknuo je da skup u Riminiju može biti značajni prilog ponovnoj izgradnji društva. Pojašnjavajući ovogodišnje geslo „Bez čuda ostajemo gluhi za uzvišenost” Scholz je istaknuo da se bez „čudesnoga sve svodi na objekt kalkuliranja i posjedovanja; stoga su čudesnost i zahvalnost kvasac nade i stvaralaštva koji se pak hrane hrabrom i zajedničkom odgovornošću”.

Novi predsjednik zaklade Meeting Scholz bio je od 1984. do 1998. glasnogovornik Nadbiskupije Freiburg u Njemačkoj, nakon čega živi u Italiji gdje je ovoga ožujka izabran za nasljednika dugogodišnje predsjednice zaklade Emilije Guarnieri.

 

Ključne riječi:
korona meeting Rimini