Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret rektora Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Sentea i generalnog konzula RH u Mississaugi Jovića

Missisauga (IKA)

Ante Jović, generalni konzul Republike Hrvatske u kanadskoj Mississaugi nadležan za pokrajinu Ontario primo je mons. Antuna Sente, ml., rektora Hrvatskog nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u prostorima konzulata u petak 23. lipnja.

U pratnji mons. Sentea bio je vlč. Božidar J. Tenšek, župnik župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi koji je i organizirao susret.

Tom prigodom mons. Sente je prezentirao aktivnosti Nacionalnog svetišta svetog Josipa te izvijestio konzula kako uljetnim danima mnogi Hrvati koji žive u Kanadi prilikom posjeta Hrvatskoj rado posjećuju Josipovo svetište u Karlovcu, kao i brojni Hrvati diljem svijeta. Tome je uvelike doprinjelo pračenje misnih slavlje iz Josipova svetišta putem društvenih mreža i Laudato TV-a.

Prilikom posjeta Domovini Hrvati žele uživo vidjeti svetište iz kojeg su pratili misna slavlja, osobito za vrijeme pandemije.

Ove je godine Josipovo svetište u Karlovcu primilo više do 60 000 hodočasnika, izvjestio je mons. Sente te konzulu uručio repliku kipa svetog Josipa, akademskog kipara Ante Starčevića, iz Josipova svetišta u Karlovcu.

Generalni Konzul u Mississaugi Jović uručio je mons. Senteu fotografiju najpoznatije turističke atrakcije u Torontu – CN toranj osvjetljen u bojama hrvatske zastave povodom 30. svibnja, dana Hrvatske državnosti, te prezentirao aktivnosti Konzlulata kao i činjenicu da upravo u Torontu, Mississaugi i Hamiltonu između ostalog živi veliki broj Karlovčana.