Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret sestara koje vrše poslanje unutar samostana

Split/Sinj (IKA)

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije za trajnu formaciju redovnika i redovnica od 19. do 21. travnja 2024. godine kod sestara Službenica milosrđa na splitskom Kamenu održan je susret sestara koje vrše poslanje unutar samostana.

Voditelj susreta bio je p. Vatroslav Halambek SJ, a tema susreta bila je Ususret Svetoj godini: u molitvi, pokori i djelima milosrđa. Na susretu je nazočilo oko 60 redovnica iz 16 redovničkih zajednica/provincija s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Crne Gore i Albanije.

U okviru susreta, u subotu 20. travnja upriličeno je hodočašće u svetište Gospe Sinjske. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Antonio Mravak OFM, župnik Župe Gospe Sinjske. Prije svete mise sestre su imale prigodu pristupiti sakramentu svete ispovijedi, a nakon svete mise posjetile su muzej u kompleksu Franjevačkog samostana u Sinju.

U nedjelju, 21. travnja susretu se pridružila predsjednica Hrvatske redovničke konferencije, s. Lidija Bernardica Matijević SSFCR. Sestra Lidija je animirala euharistijsko slavlje te prije objeda izrekla pozdravni govor sudionicama susreta. Uputivši zahvalu voditelju susreta, p. Vatroslavu, s. Lidija se osvrnula na neke izazove s kojima se susreću redovničke zajednice u današnje vrijeme.

Ključne riječi:
redovnice susret