Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret udomitelja na Grabovcu

Garčin (IKA)

Slavonskobrodsko Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije u sklopu pilot projekta „Podrška i osnaživanje udomiteljstva djece i odraslih osoba“, sa sloganom „Udomi i ostavi trag ljubavi“, i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Slavonski Brod, pod pokroviteljstvom Renovabisa, organizirali su susret za udomitelje odraslih na Grabovcu, prošteništu Gospe Grabovačke.

Povod susreta je obilježavanje Nacionalnog dana udomiteljstva, koji je 31. svibnja 2023. prvi put službeno obilježen u Hrvatskoj, a s ciljem odavanja priznanja udomiteljima koji pružaju ljubav i skrb udomljenim odraslim osobama i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Susret je počeo zajedničkom misom koju je predvodio vlč. Tomislav Karavidović, župnik Župe sv. Mateja apostola i evanđeliste u Garčinu, a nakon proslavljene mise upoznao je sudionike s poviješću svetišta starijeg više od 200 godina.

Nakon duhovno-molitvenog dijela uslijedila je psihosocijalna podrška i osnaživanje udomitelja u zelenoj oazi Grabovca, koju su vodile stručne suradnice Marinela Smolčić, dipl. soc. radnica, Katarina Bionda, stručna suradnica na projektu i Suzana Matošević, voditeljica Savjetovališta. Udomitelji su se međusobno osnaživali osobnim svjedočenjem te razmjenom iskustva, praktičnim savjetima i uputama. Susret je završio druženjem i okrjepom.

Ključne riječi:
Grabovac udomitelji