Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret župnih pastoralnih vijeća Garčinskoga dekanata

Ruščica (IKA/TU)

Susret župnih pastoralnih vijeća Garčinskog dekanata 19. lipnja u Ruščici vodio je nadbiskupijski povjerenik za formaciju župnih pastoralnih vijeća dr. Stanislav Šota.

Naglasio je važnost postojanja triju odbora unutar pastoralnih vijeća; odbora za naviještanje, liturgijski i molitveni život i karitas, pojasnio njihovu narav, a zatim i konkretizirao na koji način pojedini odbori mogu jasnije ostvariti svoju ulogu u promicanju evangelizacije župe.

Upozorio je na današnje stanje u kojem se sakramentaliziraju nepotpuno evangelizirani, ukazao na uzajamnu povezanost evangelizacije i katehizacije, potrebu evangelizacije nepotpuno evangeliziranih, a i pojasnio koliko jednu župu čini živom njezin angažman na različitim područjima karitativnog djelovanja. Osvrnuo se na poziv pape Franje u enciklici Evangelii Gaudium, a koji je na tragu svojih prethodnika, na misionarsko i pastoralno obraćenje koje uključuje nužni prelazak s pastorala očuvanja postojećeg stanja na misionarski zalet u pastoralu. Naznačio je što znači zajednički hoditi u duhu sinodalnog hoda te sve pozvao da budu potpora svojim župnicima. Susret je završio zajedničkim druženjem uz okrjepu i razgovor.