Budi dio naše mreže
Izbornik

Susreti s djecom, mladima i odraslima u Pakracu i Lipiku

Lipik (IKA)

S. Doroteja Krešić i kandidatice Družbe milosrdnih sestara sv. Križa posjetile su u utorak 11. listopada Srednju školu Pakrac na poziv vjeroučiteljice Dragane Akšamović.

Na satu vjeronauka učenicima 2. i 3. razreda Gimnazije i Medicinske škole predstavile su Družbu. Kandidatice Ana Diktić i Ana Umiljanović posvjedočile su mladima o svome životu te kako su prepoznale i odgovorile na Božji poziv. Nakon toga mladi su imali prilike u manjim skupinama razgovarati s kandidaticama i postavljati im pitanja.

Poslijepodne su provele u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu gdje su s učenicima 7. razreda imale župnu katehezu o temi Prijateljstva. Večernju misu slavile su u župi sv. Franje Asiškoga u Lipiku. Nakon mise s. Doroteja održala je susret s roditeljima prvopričesnika i krizmanika o temi Odgajati dijete u vjeri. Kandidatice su posjetile zajednicu sestara u Lipiku koje djeluju u Župi sv. Franje. Radosne i obogaćene susretima i novim iskustvima obećale su u molitvi pratiti mlade i odrasle koje su susrele.