Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Katarina Aleksandrijska proslavljena u Raskrižju

Grude/Raskrižje (IKA)

Župljani Župe Grude proslavili su blagdan sv. Katarine Aleksandrijske u četvrtak 25. studenoga u župnoj crkvi u Raskrižju gdje je svečano misno slavlje predvodio mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić u koncelebraciji sa župnikom don Josipom Radošem i još petoricom svećenika, objavljeno je na portalu Crkva na kamenu.

Biskup je posebice pozdravio pristigle vjernike iz Gruda i ohrabrio ih u njihovu pravom kršćanskom životu. Slavimo sv. Katarinu Aleksandrijsku, sveticu koja je svojim životom posvjedočila vjeru Isusu Kristu i vjernost Božjoj Riječi, kao i vjernost onome što je u sebi živjela, a to je njezino trajno opredjeljenje za Krista. Danas molimo njezin zagovor za sve nas kako bismo i mi u svome životu pokazivali vjernost prema Isusu Kristu i postojanost u našem svjedočenju vjere, kazao je. „Crkva nikada nije ovisila o broju, ali jest o vjernosti onih koji su slijedili Isusov nauk. I kada Isus govori o kraljevstvu, onda o kraljevstvu govori kao zrnu gorušičinu, govori kao o kvascu. To zrno gorušičino, maleno je ali zapravo izrasta u pravo stablo, a kvasac je malen ali ukvasi svo tijesto. I zato se nemate razloga bojati svi vi koji ste danas tu, nego imate razloga zahvaljivati Gospodinu, moliti zagovor sv. Katarine kako bi Gospodin svima nama dao Duha mudrosti i razuma kako bismo znali u svjetlu Božje Riječi, u svjetlu crkvenoga nauka, prosuđivati sadašnje stanje i događaje“, rekao je biskup.
Župnik don Josip na kraju mise zahvalio je biskupu na dolasku i svim svećenicima na koncelebraciji. Biskupu Paliću zahvalio je na riječima ohrabrenja i pozivu na ustrajnost i vjernost Kristu i njegovoj jednoj, svetoj, katoličkoj i apostolskoj Crkvi. Zahvalu je izrekao i Svemogućemu Bogu na njegovu daru sv. Katarine koja je vjernicima uzor i zagovornica u kušnjama i nevoljama života. Za vrijeme mise pjevala je klapa „Izvor“ iz župe Studenci.