Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Klement primjer izvrsnog vjerničkog života

Hrtkovci (IKA)

Srijemska župa Hrtkovci proslavila je 23. studenoga svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Klementa I., pape i mučenika.

Euharistijsko slavlje, na kojem su uz župljane sudjelovali i gosti iz okolnih župa predvodio je vlč. Ivica Zrno, župnik župe u Laćarku, uz koncelebraciju domaćeg župnika Ivice Živkovića te 10-ak svećenika koji su na službi u Srijemskoj biskupiji.

Vlč. Zrno pozvao je okupljene na razmišljanje o vjerničkom životu. Lijep primjer imamo, sv. Klementa, papu i mučenika. Živio je u vremenu kada kršćanstvo nije imalo slobodu. Oduševljen Isusom Kristom, nije se dvoumio kako treba živjeti i proživjeti svoj ljudski život – kao čovjek vjere i kao svjedok vjernosti Isusu Kristu.

Mi vjerojatno nećemo proživjeti, niti završiti svoj ovozemaljski život kao sv. Klement, ali smo kao i on pozvani svjedočiti Isusa Krista u ovome našem vremenu.

Isus Krist vjerniku mora biti na prvom mjestu i tu ne smije biti alternative. Slaveći sv. Klementa, ne klanjamo se čovjeku, kako neki misle, nego se prisjećamo velikog primjera izvrsnog vjerničkog života, te prisjećajući, trudimo se nasljedovati ga, poručio je vlč. Zrno okupljenim vjernicima.

Euharistijsko slavlje pjevanjem je animirao zbor mladih iz Srijemske Mitrovice predvođen s. Cecilijom Tomkić.

 

Ključne riječi:
Hrtkovci Ivica Zrno sv. Klement