Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ivica-zrno

Crkveni god u Staroj Binguli

Na svetkovinu apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla, u srijedu, 29. lipnja svečano je proslavljen zaštitnik crkve i zajednice u Staroj Binguli u Srijemskoj biskupiji.

Holywin za mlade Srijemske biskupije

U organizaciji Biskupijskog pastoralnog centra Srijemske biskupije, a na poticaj voditelja Ureda za mlade vlč. Dušana Milekića, organizirana je, drugu godinu u nizu, u nedjelju 31. listopada u Župi Rođenja BDM u Novim Banovcima molitveno-duhovna večer uoči svetkovine Svih svetih Holywin – Svetost pobjeđuje.

Markovski blagoslov polja u Staroj Binguli

Uoči blagdana sv. Marka evanđeliste u subotu 24. travnja održan je tradicionalni blagoslov polja u Staroj Binguli. Obred blagoslova predvodio je vlč. Ivica Zrno, župnik Župe svete Ane, majke Blažene Djevice Marije u Laćarku, kojoj pripada filijalna zajednica svetog Petra apostola u Staroj Binguli.

Održan treći križni put mladih Srijemske biskupije

U organizaciji Biskupijskog pastoralnog centra Srijemske biskupije i Ureda za pastoral mladih, koji vodi vlč. Dušan Milekić, u petak 12. ožujka u Srijemskoj Mitrovici održan je treći križni put za mlade Srijemske biskupije.

Svetkovina Svih svetih i Dušni dan u Srijemskoj Mitrovici i Laćarku

Na svetkovinu Svih svetih u nedjelju 1. studenoga i na Dušni dan 2. studenoga slavljene su u srijemskim mjestima Srijemskoj Mitrovici i Laćarku mise prema nedjeljnom rasporedu, a organiziran je i blagoslov grobova, što je duga tradicija u tim župama Srijemske biskupije.

1 2