Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi izgled mrežne stranice Srijemske biskupije

Srijemska Mitrovica (IKA)

Redizajnirana mrežna stranica Srijemske biskupije otvorena je u petak 1. siječnja na adresi http://www.srijembiskupija.rs/

Web-stranica je nastala kao plod aktivnosti Biskupijskog pastoralnog centra i Tiskovnog ureda Srijemske biskupije, koje vodi vlč. Ivica Zrno.

Stranica se sada pojavljuje u novom i praktičnijem izdanju. Za izradu mrežne stranice, u odnosu na prethodnu, korištena je nova tehnologija, stranica je prebačena na stabilniju platformu, izgled joj je redizajniran, a podaci se redovito ažuriraju.

Prilikom izrade nove web-stranice, vodilo se računa o različitim uređajima pomoću kojih će se posjećivati stranica. Stranica je prilagođena svim uređajima kao što su stolno računalo, laptop, tablet, mobilni telefon.

Sadržaj web–stranice pregrupiran je u praktičnu strukturu, te se za većinu sadržaja ne mora pretraživati određena podgrupa. Sadržaj je stavljen prema mjerilu informacije i formacije. Pretražujući sadržaj web–stranice, moguće je dobiti uvid u osnovne podatke, vezane za Srijemsku biskupiju, a prisutan je i sadržaj formativnog tipa.

Informativnu grupu čine rubrike: Vijesti, Biskupija, Biskup, Župe i Foto–galerija. Rubrika Biskupija ima kao podgrupe: Biskupski ordinarijat, Povijest biskupije, Dokumenti i Caritas. Rubrika Biskup ima kao podgrupe: Životopis, Grb i geslo, Propovijedi i poslanice. Rubrika Župe ima kao podgrupe sve župe složene abecednim redom. Formativnu grupu čine rubrike: Sveto Pismo i K zreloj vjeri. Rubrika Sveto pismo ima kao podgrupe: Pregled tema Staroga zavjeta i U susret nedjelji. Rubrika K zreloj vjeri ima kao podgrupe niz priča ili anegdota koji su namijenjeni različitim uzrastima.

Na web–stranice se mogu naći i rubrike: Ministranti, Mladi i studenti, Obitelji i Vjeronauk. Ove rubrike su mješovitog karaktera, tj. imaju i informativni i formativni karakter.

To je samo početni izgled web-stranice Srijemske biskupije. U planu je proširenje u vidu novih rubrika, te korisnog sadržaja. Web–stranicu je izradila tvrtka za internet dizajn i razvoj Tuck design u vlasništvu Krunoslava Đakovića.