Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Mala Terezija proslavljena u bistričkom Karmelu

Marija Bistrica (IKA)

U subotu 1. listopada u Karmelu u Mariji Bistrici svečanom euharistijom koju je predvodio ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivan Lukić proslavljen je blagdan sv. Male Terezije.

U propovijedi je vlč. Lukić, između ostalog, istaknuo nekoliko karakteristika sv. Male Terezije koje mogu biti putokaz svim vjernicima. Među njima se najviše ističe njezina malenost. Mala Terezija nam govori da nije bitno da činimo velike stvari. „Nije bitno da mnogi preko nas upoznaju istinu, da mi činimo nešto za Boga, za Crkvu, za spas čovječanstva“, rekao je vlč. Lukić, te je u nastavku obrazložio: dovoljno je činiti male, svakodnevne stvari s puno ljubavi.

I do ovoga što sada živimo kao odrasli ljudi, vjernici laici ili Bogu posvećene osobe, nismo došli odmah, već korak po korak. Upravo nam na tome putu Mala Terezija svojim poslanjem i malim putem donosi svjetlost i ohrabrenje. Osim toga, ono na što nas ova malena, ali velika svetica upućuje je odnos s Bogom: „Malenost, poniznost i odnos s Bogom jedino su što je važno u našem životu, a ostalo će doći“, ohrabrio je vjernike na nasljedovanje sv. Male Terezije na njenu putu predanja.

Koncelebrirali fra Drago Brezovec, OFMcap, i vlč. Dragutin Kučan. Na kraju misnog slavlja bio je tradicionalni blagoslov ruža u čast svetice.