Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Mihovil i Dan policije u Ogulinu

Ogulin (IKA)

I ove je godine blagdan sv. Mihovila a ujedno i Dan policije svečano 29. rujna proslavljen u ogulinskoj Župi bl. Alojzija Stepinca kod kapele Sv. Mihovila u naselju Bošt.

Misu  je predslavio župnik Zagorja i Modruša Ivica Miloš u suslavlju domaćeg župnika fra Petra Grubišića i fra Mirka Gregova te novog župnika Župe sv. Križa iz Ogulina Nikole Prše.

Na misi se okupilo stotinjak vjernika i hodočasnika među kojima predstavnici policijske postaje Ogulin na čelu s načelnikom Goranom Vukeljom i suradnicima kao i zamjenici ogulinskoga gradonačelnika Danijel Vukelja i Ivana Salopek Šumonja. Pjevanje je predvodio župni zbor pod vodstvom Sanija Francetića.

Gospodin je izabrao arkanđela Mihaela za vođu nebeske vojske, na čelu dobrih anđela, poručio je na početku vlč. Miloš te primijetio problem današnjeg svijeta gdje se prelazi preko nekih bitnih stvari koje mi kršćani ne bi smjeli. Ako se napravi prekršaj u prometu, odmah se traži izlika za izbjegavanje kazne. Ljudi sve manje žive u skladu s Božjim zakonima. Koga danas biramo za kumove svoje djece – osvjedočene kršćane koji će u svom kumstvu svjedočiti istinske vrijednosti, ili tražimo one “dubokih džepova”. Bog nam uvijek daje izbor, da budemo njegovi, Božji, ili na drugoj strani, nasuprot arkanđelima Mihaelu, Rafaelu i Gabrijelu.

Nakon mise svi okupljeni zadržali su se na tradicionalnom agapeu koji su priredili župljani.