Budi dio naše mreže
Izbornik

Svakodnevna krunica za Domovinu u Župi sv. Ivana Pavla II. u Jelkovcu

Zagreb (IKA)

Muška Molitvena zajednica „Bl. Ivan Merz“, koja osam godina djeluje u Župi sv. Ivana Pavla II. Zagreb-Jelkovec, organizirala je od 1. lipnja svakodnevnu molitvu krunice za Domovinu.

Uz podršku župnika vlč. Josipa Horvata svake večeri u 21 sat članovi župne zajednice okupljaju se oko velikoga križa podignutog na livadi gdje će se graditi župna crkva sv. Ivana Pavla II.

Ispočetka se okupljalo desetak članova Molitvene zajednice koji su započeli s tom inicijativom. Postupno su im se priključivali, ne samo ostali članovi zajednice, nego i mnogi župljani tako da se posljednjih dana okuplja preko trideset molitelja.

Molitvu u smiraju dana u polutami nakon zalaska sunca, u tišini, daleko od gradske buke, molitelji okupljeni u krugu oko križa, upućuju Gospi za budućnost domovine Hrvatske.

Na kraju molitvenog susreta okupljeni usmjeravaju misli prema Kraljici Hrvata kroz molitvu „Zdravo Kraljice“, a sve završava uz „Ispovijest vjere Hrvata katolika“ te zazivima našim blaženicima Alojziju Stepincu i Ivanu Merzu. Predviđeno je da ova molitvena akcija traje do kraja lipnja.

U svibnju je Molitvena zajednica prikupila preko „tisuću duhovnih cvjetova za Gospu“, djela pobožnosti u pet kategorija (molitva sv. krunice, Gospine litanije, post, duhovna i sakramentalna sveta pričest te čitanje Biblije kroz 15 minuta). Na kraju svibnja organizirali su obiteljsko hodočašće Kraljici Hrvata na Sljeme.