Budi dio naše mreže
Izbornik

Svečana promocija prvostupnika Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Zagreb (IKA )

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u subotu 10. studenoga održana je svečana promocija prvostupnika Odjela za povijest, Odjela za psihologiju, Odjela za sociologiju te po prvi puta Odjela za sestrinstvo i Odjela za komunikologiju. Prvostupničke diplome primili su 171 prvostupnik i prvostupnica.

Svečana promocija prvostupnika započela je molitvom za studente i Sveučilište koju je predvodio vlč. Odilon Singbo. Okupljenim promoventima po završetku molitve obratila se prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič ustvrdivši da je najvažnija stvar na sveučilištu tražiti istinu te da se do tog cilja može doći samo ako je čovjekov put Istinskim svjetlom obasjan. „Neka vam ova diploma bude dokaz da možete uspjeti, ohrabrenje za daljnji rad, podsjetnik da vas čekaju još mnogi koraci i puno rada, ali i poziv na radost i slavlje“, kazala je izv. prof. dr. sc. Sabotič.

Studentima se obratio i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je u svom govoru posebno pozvao promovente na ostanak u Hrvatskoj. „Molim, i svi zajedno molimo da znate prepoznati kojim ćete putevima ići kako biste ostali u domovini Hrvatskoj. Nekome to može izgledati kao floskula, ali to je istina – Hrvatska vas treba. Bez vas ona ne može ići naprijed i neće biti ono što treba biti – svima nama dom i domovina. Svakako svoja znanja i vještine trebate staviti u službu svojega napretka, ali sam siguran da ćete ih koristiti i za napredak naše zemlje“.

Posebnost ovogodišnje promocije bila je i dodjela Rektorove nagrade te Rektorovih pohvalnica.

Rektorovu nagradu tijekom preddiplomskog sveučilišnog studija, za preddiplomski sveučilišni studij Komunikologija završen u akademskoj godini 2017./2018., dobila je Veronika Novoselac.

Dobitnice Rektorove pohvalnice za izvrsnost tijekom preddiplomskog sveučilišnog studija završenog  u akademskoj godini 2017./2018. su Zrinka Todorić (Povijest), Valentina Martinović (Psihologija), Zrinka Babić (Sociologija) i Matilda Gegović (Sestrinstvo).