Budi dio naše mreže
Izbornik

Svećenički dan Sisačke biskupije

Sisak (IKA)

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak 6. veljače u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića, a na njemu predstavljeni planovi pastoralnog rada u budućem razdoblju. 

Upoznavši okupljene o nadolazećim događajima u biskupiji biskup Košić je posebno istaknuo predavanje dr. sc. Esther Gitman o bl. Alojziju Stepincu koje će se održati u utorak 11. veljače u 11 sati u Velikom Kaptolu, Dane bolesnika koji će se od 11. do 14. veljače održati u zdravstvenim ustanovama, te susrete s krizmanicima po arhiđakonatima. 

Svoje planove i aktivnosti predstavili su i povjerenici i voditelji pojedinih Biskupijskih ureda. Detaljan prikaz priprema, prijava i program SHKM u Zagrebu iznio je povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivan Grbešić istaknuvši kako će fokus ovog povjerenstva narednih dana biti upravo na tome, a pozvao je i svećenike da potaknu mlade da pođu na susret. Povjerenik za pastoral braka i obitelji vlč. Branko Koretić izvijestio je o programima koje priprema, a koji će biti zaokruženi tradicionalnim Biskupijskim susretom obitelji u listopadu. Predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko upoznala je okupljene s letkom koji će biti distribuiran na sve župe, a koji upoznaje roditelje najmlađih o njihovom pravu da u svom vrtiću ostvare katolički odgoj. 

Na kraju, na susretu su dotaknuta i broja druga aktualna pitanja vezana uz pastoralno djelovanje.