Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta Cecilija proslavljena u župi Gospe Fatimske na splitskim Škrapama

Split (IKA)

U župi Prečistoga Srca Marijina-Gospe Fatimske na splitskim Škrapama svečano je proslavljen blagdan svete Cecilije zaštitnice crkvenih pjevača, u utorak 22. studenoga.

Za vrijeme večernje mise koju je predvodio don Ivan Zovko molilo se za sve pokojne pjevače koji su djelovali u Župi, a posebno u velikom mješovitom zboru. Bila je to prigoda za zahvalu dugogodišnjoj predsjednici zbora pjevačici Barbari, koja je kroz sedamnaest godina bila “lijeva i desna ruka” voditeljici s. Pavli. Nova službena predsjednica zbora i  pomoćnica s. Pavle je orguljašica Petra.

Današnji blagdan svete Cecilije podsjeća nas da pjevati hvalu Bogu znači život učiniti autentičnim hvalospjevom. Cecilijina pjesma je ljubavna i dolazi iz srca koje zna podijeliti Božju ljepotu sa siromasima. Njezino svjedočanstvo vjere i ljubavi odjekuje u Crkvi svojom divnim jekom i dopire sve do naših dana. Na današnji blagdan svete Cecilije, naše zaštitnice, najljepše želje šaljemo svima onima crkvenim pjevačima čija srca znaju titrati, dok pjevaju u skladu za Slavu Božju. Najljepše želje svima onima pjevačima koji znaju otvoriti svoje srce svijetu i ponudit svim ljudima svjetlo te pjesme, sa slobodom i radošću“, kazali su pjevači te uputili pozdrav svim pjevačima koji unatoč bolesti, patnji i životnim nedaćama, sudjeluju u pjevanju te tako primjerom pokazuju hrabrost i nadu.

Ključne riječi:
Split sveta Cecilija zbor