Budi dio naše mreže
Izbornik

„Svetac svega svijeta“ oduševio brojnu šibensku publiku

Šibenik (IKA)

Ansambl Kolbe nastupom u nedjelju 9. lipnja u Hrvatskome narodnom kazalištu u Šibeniku oduševio je brojnu publiku koja je došla pogledati hit mjuzikl „Svetac svega svijeta“.

Mjuzikl je od svoje premijere u lipnju 2018. godine oduševljava publiku gdje god se izvede. Ansambl Kolbe nalazi se na velikoj turneji od veljače ove godine upravo s ovim mjuziklom, a u Šibeniku je bila 33. izvedba ovoga hit mjuzikla.

U Šibeniku je Ansambl nastupao u sklopu manifestacije Dani sv. Antuna koji se održavaju u samostanu sv. Frane i nacionalnom svetištu sv. Nikole u Šibeniku.

Publiku je prije izvedbe pozdravio producent i duhovnik Ansambla Kolbe fra Vladimir Vidović koji je zahvalio organizatoru na pozivu i ukratko upoznao posjetitelje s evangelizacijskim poslanjem Ansambla Kolbe u svijetu kazališne umjetnosti u svrhu nove evangelizacije. Fra Vladimir Vje istaknuo da Ansambl svojim zauzetim djelovanjem na kulturnoj sceni obogaćuje samu kulturu vraćajući joj kršćanske vrednote.

Svojom nazočnošću djelovanje Ansambla Kolbe kao i ovaj veliki evangelizacijski projekt Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca podržali su brojni uglednici iz šibenskog javnog života, gradonačelnik grada Šibenika, ravnatelj HNK Šibenik te šibenski biskup Tomislav Rogić i brojni drugi.