Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Bezgrešnog začeća BDM proslavljena u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama

Oštarije (IKA)

U ponedjeljak 9. prosinca svečano je u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama proslavljena svetkovina Bezgrešnog začeća BDM.

Koncelebrirano misno slavlje, na kojem se okupilo više stotina vjernika među kojima je bilo i učenika nižih razreda Područne osnovne škole Siniše i Zrinka Rendulića, predslavio je župnik Generalskog Stola i Bresta Mrežničkog vlč. Ivica Tolla. Liturgijskom glazbom misu je animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Bernarde Puškarić.

Vlč. Ivica Tolla

Od svih žena Bog je izabrao baš Mariju, neporočnu djevicu koju Hrvati štuju diljem domovine u brojnim svetištima od kojih je jedno i oštarsko. Molimo danas da ozdravimo od najvećeg grijeha našeg naroda, bogopsovke i klevete, te krenimo od samih sebe. Marija nam daje radost te nas ona može najbolje dovesti do Isusa. Prakticirajući dvije pobožnosti, euharistijsko klanjanje i pobožnost Blažene Djevice Marije sigurno ne možemo pogriješiti, istaknuo je vlč. Tolla u homiliji.

Čovjek se danas udaljuje od Boga a krivnju prebacuje na druge. Nemojmo biti tužni i depresivni jer imamo majku kojoj se možemo utjecati. Kao vjernici imajmo odgovornost i utječimo se Mariji koja tada svima pomaže, zaključio je propovjednik vlč. Ivica Tolla.

Misa je završena kratkim klanjanjem pred Presvetim u znak borbe protiv psovke u hrvatskom narodu.