Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ostarije

U tijeku obnova svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama

Nakon što je početkom godine počela obnova župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije odnosno marijanskog Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama u Ogulinskom dekanatu u Gospićko-senjskoj biskupiji vidno oštećene potresom koji je pogodio Banovinu, ali i taj dio Karlovačke županije, radovi su intenzivirani u ožujku.

Počela obnova svetišta Gospe od Čudesa

U utorak 10. siječnja počela je obnova župne crkve Uznesenja BDM -  marijanskog svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama u Ogulinskom dekanatu u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Mala Gospa u svetištu Gospe od Čudesa

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, Mala Gospa, proslavljen je 8. rujna u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama u Ogulinskom dekanatu, drugom marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije nakon Krasna.

Otkrivanje spomen-poprsja Ivana Mihaljevića Baraka

Uoči svetkovine Velike Gospe 14. kolovoza u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama je održana velika svečanost otkrivanja spomen-poprsja Oštarca Ivana Mihaljevića Baraka, velikog čuvara narodne i crkvene baštine koji je svojim neumornim djelovanjem zadužio ne samo svoj kraj.

Održana priredba u povodu 500. obljetnice rušenja crkve u Oštarijama

Župa Uznesenja BDM u Oštarijama i mjesno dobrotvorno podupiruće društvo "Sv. Ivan Pavao II.", uz veliko zauzimanje Ivice Mihaljevića i pod pokroviteljstvom općine Josipdol, u petak 24. rujna su upriličili duhovno-kulturni program u povodu obilježavanja 500. obljetnice osmanlijskog razaranja svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama (kod Ogulina).

Mala Gospa u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije ili Mala Gospa proslavljen je u srijedu 8. rujna u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama u Ogulinskom dekanatu, drugom marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije nakon Krasna

U Oštarijama obilježena 500. obljetnica tiskanja Marulićeve „Judite“

U organizaciji Dobrotvornog podupirajućeg društva Sv. Ivan Pavao II. iz Oštarija i Pučkog otvorenog učilišta Ogulin u Vatrogasnom domu u Oštarijama održano je u petak 30. travnja obilježavanje značajnog datuma hrvatske povijesti i kulture, 500. obljetnice tiskanja prve knjige na hrvatskom jeziku, Marulićeve „Judite“.

1 2 3