Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Presvetog Srca Isusova proslavljena u Ribarićima

Zagorje Ogulinsko (IKA)

Svetkovina Presvetog Srca Isusova svečano je proslavljena u petak 16. lipnja 2023., u istoimenoj kapeli u naselju Ribarićima u Župi sv. Jurja u Zagorju Ogulinskom.

Misu je predslavio župnik u Zagorju, Modrušu i Oštarijama Mario Vazgeč.

„Dok smo svoju vjeru u Boga na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove očitovali u svečanoj procesiji, današnja svetkovina Presvetog Srca Isusova od nas traži javno sudjelovanje i očitovanje naše vjere u odnosu prema bližnjima. Iz Kristova probodenog srca rođena je naša Crkva i ovim blagdanom kojeg je uspostavio papa Pio XII. Pokazujemo našu vezanost s Bogom, ali i ljubav prema bratu i čovjeku. Središnja poruka današnjeg blagdana leži u dijelu molitve krunice: ‚Isuse blaga i ponizna Srca učini srce moje po srcu svome.‘ Mi danas molimo ne za fizičko nego za duhovno srce jer tu nastaju problemi. Srce smo zatrovali psovkama, bahatošću, prijevarama, ne budimo vjernici samo na riječima, nego i u djelima. Bit molitve nije duljina, nego da ona bude istinska i to iz srca. Neki su duhovno slijepi i oholi i imaju nečisto srce. Slijedimo Srce Isusovo i riječ Božju i nikada nećemo pogriješiti“ poručio je propovjednik vlč. Mario Vazgeč.

Pjevanje je predvodio župni zbor Župe sv. Jurja pod vodstvom Franje Puškarića.

U i oko kapele uz jezero Sabljaci okupilo se stotinjak župljana i hodočasnika. Nakon mise su se zadržali u druženju uz kolače i piće koje su pripremili domaći vjernici.