Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Presvetog Trojstva u Modrušu  

Modruš (IKA)

U drevnom biskupijskom središtu Modrušu svečano je u nedjelju 4. lipnja proslavljena župna svetkovina Presvetog Trojstva.

Na svečanom misnom slavlju sudjelovali su domaći župljani kao i hodočasnici iz župa Ogulinskog dekanata, Zagorja, Oštarija, Cerovnika i Plaškog. Misno slavlje predslavio je župnik župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Nikola Prša u suslavlju domaćeg župnika i župnika Oštarija i Zagorja Maria Vazgeča. Misu je glazbom animirao mješoviti zbor župa Zagorje i Oštarije pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića. Misa su nazočili članovi Dobrotvornih podupirajućih društava Sv. Ivan Pavao II. iz Oštarija i Sv. Marko Križevčanin iz Skradnika.

„Danas slavimo prvu istinu naše vjere čiji znak stavljamo na sebe svaki dan. Kako su to u jednom Bogu sadržane tri osobe mi smrtnici ne možemo razumjeti, no to je misterij naše vjere u kome je glavna poruka ljubavi. Presveto Trojstvo je povezano ljubavlju po Duhu svetom koji nam je darovan a mi po krštenju postajemo dionici Svetog Trojstva. Imajmo vjere u Boga i ljubavi jednih prema drugima kao što nas je Krist ljubio,“ zaključio je svoju propovijed vlč. Prša.

Misnom slavlju prethodila je tradicionalna procesija od crkve Sv. Antuna do župne crkve Presvetog Trojstva, a brojne aktivnosti nakon mise omelo je jako nevrijeme sa snažnim padalinama i tučom koje je prolongiralo za kasnije druženje uz piće i slastice koje su pripremili župljani Modruša. I ove je godine uz pomoć Općine Josipdol organizirana bogata gastro ponuda kao i kulturno zabavni program uz kostimirane likove Bernardina Frankopana i njegove supruge Luize Aragonske u kostimima iz njihova doba.

Ključne riječi:
Modrušu Presveto Trojstvo