Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina sv. Ivana od Križa proslavljena u Karmelu sv. Josipa

Breznica Đakovačka (IKA)

Mnoštvo hodočasnika pohodilo je u četvrtak 14. prosinca u večernjim satima Karmel sv. Josipa kako bi proslavio svetkovinu sv. Ivana od Križa, naučitelja Crkve.

Misno slavlje kojemu su prethodile pjevane večernje pohvale, predvodio je o. Domagoj Jelača, karmelićanin iz Gospića, u koncelebraciji s preč. Nikicom Bošnjakovićem, župnikom u Šidu te domaćim župnikom vlč. Mirom Tomasom.

O. Domagoj predstavio je sv. o. Ivana od Križa kao pomoćnika i zagovornika na putu ljubavi prema Bogu. I svetac je bio grešan, običan čovjek koji je iskusio Božju ljubav, i koji je to iskustvo svojim bogatim spisima htio prenijeti i drugima, rekao je propovjednik. Naglasio je da je svaki čovjek pozvan dati sve od sebe da bude bolji, no, sv. Ivan od Križa upravo je učitelj u situacijama kada čovjek shvati da ni uz najbolju volju ne napreduje. To je trenutak kada se treba prepustiti Božjoj milosti, da uz ono aktivno što čovjek sam čini, pušta Bogu da pasivno u njemu izvede djela svoje ljubavi, rekao je o. Domagoj.

Na kraju misnoga slavlja o. Domagoj čestitao je vjernicima, napose onima koji nose Škapular, svetkovinu sv. Ivana od Križa. Čestitku je uputio i sestrama te im zahvalio za osnutak Karmela Presvetog Srca Isusova u Gospiću. Liturgijsko pjevanje animirale su karmelićanke, a i ovom prigodom vjernici su nakon misnog slavlja imali priliku obući Škapular, upisati svoje molitvene nakane te kupiti nešto od rukotvorina.