Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Tijelova proslavljena u Župi bl. Ivana Merza Zagreb–Špansko

Zagreb (IKA)

Svetkovinu Tijelova, 11. lipnja, župljani Župe bl. Ivana Merza u Španskom u Zagrebu proslavili su euharistijom na mjestu buduće župne crkve i procesijom ulicama župe.

Svečanu misu predslavio je upravitelj župe vlč. Marko Čolak u suslavlju p. Božidara Nagya, postulatora za kanonizaciju bl. Ivana Merza i don Josipa Beljana.

Župnik je u homiliji pozvao okupljene da danas postanu „kruh za druge jer time ništa ne gubimo, naprotiv-time dobivamo. Kao što pšenično zrno umirući dobiva svoje pravo određenje: postaje klas, bogat novim zrnima, tako ćemo i mi svojim samodarivanjem doživjeti vlastito ispunjenje, vlastito ostvarenje koje rađa radošću, unutarnjim mirom i predokusom punine života u i s Kristom.“

Nakon mise župljani su u procesiji s Presvetim Oltarskim Sakramentom prošli ulicama župe časteći i slaveći Krista živoga i svjedočeći svoju vjeru i svoje predanje Kristu. Uz zajedničku molitvu i pjevanje euharistijskih pjesama procesija se zaustavila na četiri postaje. Noseći svoje molitve i čežnje, svi su imali jednu zajedničku, molitvu za izgradnju župne crkve.