Budi dio naše mreže
Izbornik

Svjedočanstvo Edith Bruck dojmilo Papu

Rim (IKA)

Papa Franjo posjetio je u subotu 20. veljače poslijepodne u Rimu mađarsko-talijansku spisateljicu Edith Bruck, preživjelu nacističkoga logora Auschwitz, prenosi Vatican News.

Papa je, naime, pročitao njezin intervju u poluslužbenome vatikanskom dnevniku L’Osservatore Romano i željevši je upoznati, posjetio je u njezinu rimskom stanu da bi joj zahvalio na tom životnom svjedočanstvu.


Rođena u Mađarskoj, u brojnoj židovskoj obitelji, Bruck je godine 1944. deportirana u koncentracijski logor u Auschwitzu, a zatim u logor u Dachau, a oslobođena je u logoru Bergen-Belsen 1945. Godine 1954. odlazi u Italiju gdje je kasnije dobila i državljanstvo. U svojim često nagrađivanim djelima često se bavi svojim djetinjstvom i holokaustom.

Osim strahota koje je doživjela njezina obitelj u nacističkom progonu, Bruck opisuje i susrete s ljudima koji su joj spasili život, što je također vrlo dojmilo Papu. Izrazio je želju da se njihov susret ne održi u službenom ozračju vatikanskih prostora, a Bruck ga je rado primila u svom domu.

 

Ključne riječi:
Edith Bruck Papa